Igaz hogy az orosz hadsereg a 2. legerősebb hadsereg?
Sokra mennek, ha kapnak a fejükre pár drónt.
Á, több mint 20 ezer/!!/ tankjuk van,és a legmodernebbeket még be sem vetették.
A légi erejük is elég kiterjedt,a stratégiai bombázóikat még ki sem hozták a hangárokból,mert nem akarnak szőnyegbombázásokat folytatni,mint az amerikaiak a vietnami háborúban annak idején.
Az Armatából van 20, meg kettő darab SZU-54. 20 ezer tank ide, vagy oda, mindet nem fogják Ukrajnában bedobni, más területeket is védeni kell.
Nyugati szakértők szerint Putyin csak most kezdett el bevetni néhány modernebb harci eszközt.
Ezek a fegyverek rendkívűl drágák.
#9. "Azonban polgártársam, lassan meg kell barátkoznotok a gondolattal, hogy valami gigszer van kedvenc országotok hadseregével.
Kérdező! Szerintem az elmúlt 3 hét elég velős választ adott erre. Az orosz hadsereg mítosza a múlt, nem olyan erősek"
Gondoltam erre én is, de szerintem mégsem egészen ez a helyzet. Inkább arról van szó szerintem, hogy Putyinnak nem érdeke elfoglalni Kijevet, jobban jár, ha inkább elvágja őket minden erőforrásuktól és kivár, hátha egyszer feladják. Ha elfoglalná, azzal Ukrajna gyakorlatilag Oroszország részének lenne tekinthető, neki ez nem célja, mert ő egy ütközőállamot szeretne közte és a NATO között...Ukrajna tehát akkor szolgálja leginkább az érdekét, ha ott egy oroszbarát vezetés van, a Donbasszal kapcsolatos területi vitákat pedig a végtelenségig elhúzzák, hogy az ukránok soha ne tudjanak csatlakozni a NATO-hoz. Meglátjuk, mi sül ki a dologból...az mondjuk biztos, hogy az ukránok ellenállása mindenkit meglepett, talán még az oroszokat is.
De nincs idejük, és erőforrásuk egy hosszú háborúra. Meg egyelőre Kijev bekerítése is nehezen halad. Úgy fest, már bábkormányt sem akar, ott hagyja Zelenszkijt a helyén, ha Ukrajna független marad, és kiveszik az alkotmányból a NATO csatlakozásra való törekvést.
#16. "De nincs idejük, és erőforrásuk egy hosszú háborúra. Meg egyelőre Kijev bekerítése is nehezen halad."
Szerintem van és nem halad kifejezetten nehezen, de majd kiderül, hogy mi lesz a történet vége.
Putyinék a háború elején azt kommunikálták, hogy pár nap alatt demilitarizálják és "nácitlanítják" Ukrajnát. Ez láthatóan nem jött be. Kijevet északi irányból támadják, onnan a fehérorosz határ 150-160 km, már rég be kellett volna keríteniük. Mariupol még tartja magát, Harkiv szintén. Itt nagyon be lett ez nézve.
Na mindegy, majd kiderül, hogy mi lesz a vége.
“ A légi erejük is elég kiterjedt,a stratégiai bombázóikat még ki sem hozták a hangárokból…”
Különösen a légierejükről derült ki, hogy sokkal gyengébb, mint azt sokan hitték. Képtelen volt az ukrán légvédelem kiiktatására, a szárazföldi erőket támogató komplex légi műveletek indítására. Folyamatosak a veszteségeik.
És a stratégiai bombázókat is már az első naptól bevetették, többek között azokról lövik a cirkálórakétákat.
Ez lemaradt:
“ Á, több mint 20 ezer/!!/ tankjuk van…”
Ebből 16-17.000 régi szovjet gyártmány, ami raktárban van. Ezek gyakorlatilag bevethetetlenek alapos felújítás nélkül. Illetve meg merem kockáztatni, hogy nagy részük menthetetlenül szétrozsdásodott már.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!