Miért nem változik a frontvonal? Mi történik? Az oroszok nem tudnak vagy nem akarnak továbbmenni?
Ismeritek egyáltalán a Hágai Egyezményt, ENSZ Alapokmányát vagy a Genfi Egyezményt?
A tűzszünet és a fegyverszünet közötti alapvető különbség abban rejlik, hogy míg a tűzszünet a harci cselekményeket csak ideiglenes jelleggel függeszti fel, addig a fegyverszünet megkötése a háború jogilag történő megszűnését célozza.
Az orosz hadsereg hétfőn tűzszünetet tart és humanitárius folyosókat nyit meg több ukrán városban.
Ismerem igen a definiciokat 🙂
A tűzszünet az amikor a felek megállapodnak abban, hogy egy bizonyos időre mindenféle harci cselekményt leallitanak.
Na most ilyen nincs érvényben. Mint írtam, humanitárius folyosok vannak de ettől még pl a város másik felében igenis dulnak a harcok.
Ezek nemhogy a tűzszünetet nem tartják be, de még a humanitárius folyosókat sem tudják garantálni. Az oroszok ugyanígy támadnak ott is.
10-es voltam
13-as vagyok.
Pontozd le nyugodtan a válaszom de ettől még ezaz igazság.
Én azt láttam az Euronews riportban,hogy alkudoznak mind a tűzszünetről, mind a humanitárius folyosóról.
Az oroszok azt akarják, hogy feléjük menjenek ki a civilek, de ebbe az ukránok nem mennek bele. A ruszkik nem akarnak megnyitni semmit az ukrán oldalon, mert eszükben sincs hagyni, hogy feltöltsék a készleteiket az ukránok, elvégre ostrom van, pont az a céljuk, hogy kiéheztetik őket és kifogyasztják a muníciót és nem tudják ellenőrizni, hogy nem szállítanak e be nekik vizet, élelmet, lőszert, hogy tovább ellenállhassanak.
Nyilván persze az orosz oldalra csak ruszki lakosok mennének, azokat sajnálják, mert az ukránokat, mint éhes szájat, amelyik fogyasztja a védők készleteit, eszükben sincs kiengedni, semmi áron.
Valóban vittek ki pár busszal embereket, de az oroszok felé lehet csak folyosó.
A kérdésre válaszolva szerintem lehet, hogy az oroszok célja az, hogy kettészakítsák Ukrajnát egy keleti, meg egy nyugati részre, mint Koreánál, Vietnamban, vagy az NSZK-NDK esetén volt.
Megszerzik még a kikötőket délen és ez uralható, mert orosz többségű lenne a lakosság, Kijev meg nem is kell nekik, csak támadják majd egy kicsit, hogy elvonjon erőket onnan, ahol valóban foglalni akarnak.
Betörhetnek majd a leendő nyugat-Ukrajnai részbe is, hogy amikor elérték valódi céljaikat, akkor a tárgyalások során onnan kivonuljanak engedményekért cserébe.
Nagyon így néznek ki a csapatmozgások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!