Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Katonák!Mi ez a mizéria a...

Katonák!Mi ez a mizéria a harcjárművek között?

Figyelt kérdés

Mostanában látom, hogy hírek alatt pontosítanak, hogy a hírben látható jármű nem tank, hanem harcjármű meg bla bla bla.

Most láttam egy hírt, amiben a főcímben tankot említettek, de a hír végén leírta a szerzője, hogy a kötekedők kedvéért leírják, hogy tudják, hogy a jármű nem tank.

Most utánaolvastam és a tank meg a harcjármű lényegében ugyan az.

Akkor mi a tank?

2022. márc. 4. 16:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nem "közemberek" készítik a híreket, hanem sajtósok, elvárható lenne minimális szakmai igényesség. Mellesleg a tank és nem tank elég különböző, tehát ráadásul simán megtévesztő, ha úgy tetszik.
2022. márc. 4. 23:10
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer voltam egy evezős klubban. Megkérdeztem hogy ez milyen "csónak". Teljesen kiborultak, hogy az nem csónak hanem hajó.

Hát a katonák is így vannak ezzel amikor tanknak neveznek mindent ami nagy és zöld és csöve van.

2022. márc. 4. 23:17
 13/13 anonim ***** válasza:

#11 nem védeni akarom az újságírókat, mert sokszor eléggé pongyolák, a szenzációhajhászás miatt - sajnos túl sokszor - szándékosan ferdítenek (vagy direkt alkalmaznak könnyen félreérthető megfogalmazásokat), de az átlag újságírónak hol pálinkafőző fesztiválról, hol tüntetésről, hol az egészségügyről (ld. covid) kell írnia. Most sajnos a háborúról :(

Szó se róla abban igazad van, ahogy a covid idején kialakult egy minimális szakmai lektorálás úgy most is hasznos lenne ha 1-1 szalagcímbe helyett cikket előtte egy hozzáértővel gyorsan átfuttatnának.

2022. márc. 4. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!