Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Valaki megtudja mondani,hogy...

Valaki megtudja mondani,hogy hol lehet jelentkezi önkéntes katonának Ukrajnában?

Figyelt kérdés

Szeretnék jelentkezni önkéntes katonának Ukrajnába,hogy segíthessek. Azt tudom,hogy NATO katonák nem vehetnek részt de önkéntesek igen. Biztos valaki majd mondja,hogy csak álmodozok vagy,hogy a hazámat védjem ne Ukrajnát bla bla bla...

De Ukrajnában is vannak magyarok akik a véreink. Ha Oroszország elfoglalja Ukrajnát akkor már ott lesznek a határainknál és bármikor támadhatnak minket is.. Tudom,hogy NATO vagyunk de bármi lehetséges. Tehát én azt vallom,hogy most állítsuk meg az Oroszokat és ne akkor mikor már Magyarország szomszédos országa lesz.

Már nézegettem pár oldalt de sehol sem találtam.Biztos van olyan gyűjtőpont ahova lehet menni és onnan visznek át Ukrajnába. 23 éves vagyok. (Nem CODozni akarok menni)

2022. márc. 3. 18:09
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
100%

#20 akkor olvasgasd egy kicsit a Btk-t, idegen hatalom hadseregében harcolni konkrétan bűncselekmény (ha NATO kötelékben, vagy az idegenlégiónál harcolnál nem az lenne, de Ukrajna nem NATO tag). A külügyminiszter ma külön is felhívta erre a figyelmet. Egyébként sem kellene az ország reputációjának hogy bármelyik magyar állampolgár önkéntesen harccselekményekbe keveredjen.

Ami kiképzést ilyen helyzetekben kapsz az golyófogásra jó semmi többre. A sorállományt 6 hét alatt képzik annak is igen harmatos a valós harcértéke. Akkor szerinted egy 2-3 napos gyorstalpaló mire elég? Kb. arra hogy ne lődd lábon magad, meg ne a biztosítószeget dobd el a gránát helyett.

2022. márc. 3. 19:49
 22/44 anonim ***** válasza:
100%

"Szerinted a civileket nem képzik ki Ukrajnában hanem csak adnak nekik fegyvereket és szevasz?"

Ez pontosan így történik, lehet találni az internetre is feltett videókat, ahol, az utcákon, teherautókról osztják a fegyvereket, nincs semmiféle adat egyeztetés, odasétálnak a kezükbe nyomják a fegyvert, és mennek tovább.

Kiképzésre különben sincs lehetőség, idő, jobb esetben megmutatja valaki, hogyan kell tárat cserélni, de lényegtelen, ha oda megy plusz 50ezer önkéntes, akkor sem érnek sokat, legfeljebb a ruszkik bepipulnak és nehéztüzérséggel, rakétákkal fognak támadni, ahogy azt elvileg már ma is tették.

Akkor majd Zelenszkij arról beszél a médiában, hogy NATO tagok állampolgárait mészárolják az oroszok?

2022. márc. 3. 19:53
 23/44 A kérdező kommentje:

21-es: Németországból,Franciaországból és a többi országból is mennek civilek katonának. Akkor Magyarországról miért nem lehet?

A gránátot eltudom dobni és sokszor voltam paintballozni is. Tudom az nem olyan mint az igazi harc de ott úgy ahogy bemutatják a fegyvereket stb.

Másrészt voltam katonai táborban is 3 évvel ezelőtt(1 hetes) ahol a fegyverekről tanultunk,lövés,mit kell csinálni golyó záporban,gránát dobás(persze nem igazi) stb stb.

Tehát képben vagyok a fegyver össze szereléssel,lövéssel és ilyenekkel. Tudom a kiképzés jóval tovább tart mint ez az 1 hét de ez szerintem nagyobb előny mint amiket a civilek kapnak Ukrajnában.

2022. márc. 3. 19:56
 24/44 anonim ***** válasza:
100%
23 Hivatalosan nem mehetnének, mert ez bűncselekmény.De ha ez csak itt lenne így Magyarországon, akkor is a mi törvényeinknek kell engedelmeskedned, mert magyar állampolgár vagy.Ez olyan, mintha azt mondanád: máshol lehet kokainozni, nálunk miért nem lehet?
2022. márc. 3. 20:14
 25/44 anonim ***** válasza:
88%
23.: Miért számolsz azzal, hogy visszajössz? Szerinted van rá reális esélyed?
2022. márc. 3. 20:19
 26/44 anonim ***** válasza:
100%

Számtalan olyan történetet elmeséltek már, amikor egy háború kezdetén arról ábrándoznak, hogy mekkora lehetőség az, milyen dicsőséget lehet ott szerezni... az esetek többségében teljesen más lett a valóság.

Fölösleges itt vitázni, az érvek úgysem érdekelnek, Ukrajna nincs messze, de ne arra számíts, hogy Kárpát-alján szotyizva várhatod az orosz haderőt.

"Az oroszok szerint a zsoldosokat nem illeti meg a hadifogolystátusz

A Kijev megsegítésére érkező nyugati zsoldosokat a nemzetközi humanitárius jog alapján nem fogja megilletni a hadifogolystátusz - figyelmeztetett csütörtökön Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Közölte, hogy a tárcához bekérették Horvátország katonai attaséját, akivel közölték: Moszkvának tudomása van róla, hogy az elmúlt héten mintegy kétszáz horvát zsoldos csatlakozott egy ukrán nacionalista zászlóaljhoz Ukrajna délkeleti részén.

A legjobb, ami a zsoldosokra várhat elfogásuk esetén, az a büntetőjogi felelősségre vonás lehet - mondta a szóvivő."

2022. márc. 3. 20:23
 27/44 anonim ***** válasza:
100%

"A legjobb, ami a zsoldosokra várhat elfogásuk esetén, az a büntetőjogi felelősségre vonás lehet - mondta a szóvivő."

Ezek aztán rohadt jó kilátások :D Ha szerencséd van, mehetsz a börtönbe, ha nincs, akkor meghalsz. Vagy lehet, hogy utóbbi esetben lenne nagyobb szerencséje? Szerintem attól függ, mennyire lenne gyors halál.

2022. márc. 3. 20:32
 28/44 anonim ***** válasza:
24%
27 Vittek magukkal mobil krematóriumot.Nem hiszem, hogy eljutnak ők a tárgyalásig.😄
2022. márc. 3. 20:56
 29/44 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ugye viccelsz? Mondd el szépen édesapádnak e remek ötleted, és remélhetőleg úgy elver, hogy egy hétig hason fekve csak pépeset eszel. Egy, TÖRVÉNYTELEN. Kettő, ez nem egy amerikai békefenntartó akció, amikor lebombáznak mindenkit, te meg biztonságba vagy. Itt konkrétan pár másodperc alatt kinyírnak. Twitteren találsz fent pár videót, hogy néz ki egy halott katona. Hát nem mindig lehet azonosítani. Ne légy hülye.
2022. márc. 3. 21:19
 30/44 anonim ***** válasza:
100%

#23 atya-gatya, bocs, de paintball, meg egy hetes táborozgatás alapján minden vagy csak katonailag nem képzett, ez még változatlanul golyófogó kategória.

De tudod mit, hogy dicséretet is kapj :) Összehangoltan harcoló, nehéz fegyverzettel, páncélozott járművekkel (meg a rajtuk lévő lövegekkel, nehézgéppuskákkal, gépágyúkkal), profi lövészekkel támogatott, kézi gránátvetőkkel és egyéb nyalánkságokkal felszerelt reguláris katonák ellen a túlélési időd valós harcban 1,5-2 óra a teherautókról osztott karabélyokkal rambózgató önkénteseké 15 perc. Tényleg nagy perspektíva 😂

Jut eszembe paintballozás során - pedig ott csak "kézifegyverekkel" lőnek rád - egy játék során hányszor szoktak eltalálni? Na pont annyiszor halnál meg éles harcban.

2022. márc. 3. 21:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!