Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Valaki megtudja mondani,hogy...

Valaki megtudja mondani,hogy hol lehet jelentkezi önkéntes katonának Ukrajnában?

Figyelt kérdés

Szeretnék jelentkezni önkéntes katonának Ukrajnába,hogy segíthessek. Azt tudom,hogy NATO katonák nem vehetnek részt de önkéntesek igen. Biztos valaki majd mondja,hogy csak álmodozok vagy,hogy a hazámat védjem ne Ukrajnát bla bla bla...

De Ukrajnában is vannak magyarok akik a véreink. Ha Oroszország elfoglalja Ukrajnát akkor már ott lesznek a határainknál és bármikor támadhatnak minket is.. Tudom,hogy NATO vagyunk de bármi lehetséges. Tehát én azt vallom,hogy most állítsuk meg az Oroszokat és ne akkor mikor már Magyarország szomszédos országa lesz.

Már nézegettem pár oldalt de sehol sem találtam.Biztos van olyan gyűjtőpont ahova lehet menni és onnan visznek át Ukrajnába. 23 éves vagyok. (Nem CODozni akarok menni)

2022. márc. 3. 18:09
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
51%
Csakhogy ezzel a "nincs joga bitorolni" logikával Oroszország nagy része nem jár az oroszoknak.
2022. márc. 3. 18:40
 12/44 anonim ***** válasza:
85%

"nincs joga bitorolni" logikával Oroszország nagy része nem jár az oroszoknak."

Oroszország több száz éve létező államalakulat, amely hódítással jutott a területeihez, a benne lakó népek területi autonómiát élveznek, míg Ukrajnában lépten-nyomon elnyomják a magyarokat is.

2022. márc. 3. 18:46
 13/44 A kérdező kommentje:

10-es kommentelő. Amíg Ukrajnát támadják addig Magyarországot senki sem fogja megtámadni. Előbb gondolkozz mielőtt baromságokat írsz. Vagy szerintem majd Németország megtámadja?? istenem... Az Ukránok is megtennék értünk.

Nem volt katonai kiképzésem. Civilek hullái? Te szerintem össze kevered ezt a háborút a 2. világháborúval.

2022. márc. 3. 18:48
 14/44 anonim ***** válasza:
36%

Van egy rossz hírem: Kárpátalját már a 19. sz. óta az orosz nacionalisták is maguknak követelik.

2022. márc. 3. 18:50
 15/44 anonim ***** válasza:
78%
14. Ott nem élnek oroszok, hanem rutének lakják, akik majd eldöntik, hogy hogy hova akarnak csatlakozni. Egyébként mi sem tarthatunk igényt a teljes területre, hanem csak Beregszász városára és még kb 70 településre.Mindösszesen olyan 1000-1500 km2-re.
2022. márc. 3. 18:55
 16/44 anonim ***** válasza:
88%

"Amíg Ukrajnát támadják addig Magyarországot senki sem fogja megtámadni."

És miből gondolod, hogy utána Magyarországot, egy NATO tagországot megtámadna Oroszország? Ráadásul úgy, hogy ha megnézed a térképet, láthatod, hogy ahhoz, hogy ide sikeres offenzívát indítson, előbb a románokat és a szlovákokat, illetve a lengyeleket be kell darálniuk, különben a csapataikat könnyűszerrel hátba támadnák. Felénk csak egy rövid határszakasz van Ukrajna felől, ami a fenti körülmények miatt igen jól védhető.

Egyszerre 4 országot meg nem fog/tud megtámadni, tekintve, hogy azzal még az egész NATO-nak is hadat üzenne, ez még nekik is biztos vereség, kivéve ha elengedik az atomot, de akkor mindenki veszít és egy atomháborúban nem a sorkatonai állomány a mérvadó.

Szóval mielőtt kimennél egy idegen nemzetért szétlövetni a tojáshéjas kis seggecskédet, "előbb gondolkozz mielőtt baromságokat írsz"! Ez a tipp még ingyen volt. Ukrajnában csak a halál és a pusztulás vár!

"Az Ukránok is megtennék értünk."

Nézzél már utána, hogy az ukránok mit tennének meg értünk, miket nyilatkozgattak a magyarokról az elmúlt években. Ne legyél már ostoba! Nem tennének érted SEMMIT SEM! Ez a valóság, ébresztő! Te rettenetesen naiv vagy!

"Nem volt katonai kiképzésem. Civilek hullái?"

Aha, szóval attól, hogy kapsz egy automata fegyvert, már igazi katona leszel, igaz? Hát gratulálok! Akkor igazából a katonai kiképzés, tök fölösleges :)

És igen, ha nem kapsz egyenruhát, akkor a civilek hullái között fog díszelegni az, ami marad a testecskédből a bombázások után. Értelmetlen halál, értelmetlen embereknek!

Ha segíteni akarsz az ukránoknak, segíts a menekülő civileknek a határon. Ők átlag civilek, mint Te vagy én, akik tényleg csak áldozatok! És itt valóban tudsz is tenni valamit, ami segít másokon.

Az, hogy értelmetlenül megöleted magad, az senkin nem segít!

2022. márc. 3. 19:04
 17/44 anonim ***** válasza:
100%

Rosszul tudod, mert Magyarországon bűncselekménynek minősülne ha kimennél harcolni! Ettől 1-2 országban még toboroznak önkénteseket, de ha a helyedben nem mennék.

Van egyáltalán bármilyen katonai tapasztaltod? Ha lenne akkor lenne annyi realitásérzéked is, hogy belásd nem kellene odamenni. Ráadásként valószínűleg a nyelvet sem beszéled, maguk az ukránok küldenének vissza (itthon meg lenne a hatóságokkal egy igen kellemetlen elbeszélgetésed).

2022. márc. 3. 19:07
 18/44 anonim ***** válasza:
100%

Ez is Zelenszkij agymenése, vízummentes beutazást ígért azoknak a külföldi civileknek, akik hajlandóak fegyvert fogni.

Az esetleges következményekre már nem tért ki.

Kalandorok mindig akadnak, de úgy jutnak el Ukrajnába, ahogy akarnak, nincs sze4rvezett beutaztatás, és az államok nem is támogatják ezt az "akciót" semmiféle szervezéssel, sőt figyelmeztették a polgáraikat, hogy ne menjenek Ukrajnába.

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely is szót ejtett róla: amennyiben magyar veteránok, vagy önkéntesek mennének Ukrajnába harcolni, az a magyar törvények szerint bűncselekménynek minősül.

Ez a kisebbik gond szerintem, a nagyobb az, hogy Zelenszkij hülye ötletei a NATO-t is háborúba sodorhatják. Nem kizárt, hogy az is a célja.

2022. márc. 3. 19:34
 19/44 A kérdező kommentje:

16-os kommentelő: A hozzászólásodat jelentettem mert provokálást szítasz és egy tojáshéjas 10 éves hülyegyerek vagy aki azt hiszi,hogy mindent jobban tud a másiknál de közben pedig csak személyeskedik és értelmetlen és hülye dolgokat ír. Ha veszekedni akarsz akkor menjél ki focizni a gyerekekkel vagy más oldalon csináld ne itt.

De a hülye válaszaidra reagálok azért csak,hogy lásd mennyire kedves vagyok egy hülye gyerekhez is.

Szóval Oroszország miért támadná meg Magyarországot? Orbánnal kispajtások bár attól még megtámadhatja.

Addig nem fogja megtámadni Magyarországot amíg Ukrajnát nem sikerült elfoglalnia,hiszen 2 hánorúban nem tudnak harcolni egyszerre főleg úgy,hogy akkor a NATO is támadna. Tehát miért ne mehetnék segíteni Ukrajnának? Élnek barátaim Ukrajnában szóval..

Másrészt ha Magyarország lenne Ukrajna helyében akkor Ukrajnából is segítenének hiszen nem az összes ember utálja a Magyarokat.Szóval ne általánosíts. Attól,hogy te utálod őket attól még nem az összes Magyar ember gondolkodik így mint te kedves kisfiam.Utálom ha általánosítanak..

"Aha, szóval attól, hogy kapsz egy automata fegyvert, már igazi katona leszel, igaz?"

Neked a fejedben nagyon félre mehetett valami... Szerinted a civileket nem képzik ki Ukrajnában hanem csak adnak nekik fegyvereket és szevasz?

Előtt tájékozódj már az interneten vagy valahol ahol egy csomó olyan videó van fent ahol ukrán katonák képzik ki a civileket. Ez még ingyen volt kisfiam :)

"Értelmetlen halál,értelmetlen embereknek"??

Szóval ha te lennél a helyükben akkor is így gondolkoznál?

Te lennél az első aki lesz@rja a hazáját és menekül.. Szóval ne oszd itt az észt.

2022. márc. 3. 19:39
 20/44 A kérdező kommentje:

17-es.

Beszélek angolul és egy kicsit Ukránul.

Azt mondták,hogy a világon mindenhonnan toboroznak önkéntes katonákat(civileket)akik Ukrajnában kapnak kiképzést a többi ottani civillel együtt. Tehát nem bűncselekmény.

Valószínűleg lenne az itthoni hatóságokkal elbeszélgetésem,hogy milyen bátor vagyok,hogy kimentem harcolni és talán még ki is tűntetnek. Ez szerintem jól hangzik.

2022. márc. 3. 19:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!