Elítélitek azt hogy Magyarország nem engedi, hogy lőszert vigyenek rajtunk keresztül Ukrajnába?
Az sem helyes, hogy más országok küldenek. Egy háborúban a vesztes fél gazdasági és katonai segítése nem lerövidíti, épp ellenkezőleg, egyre csak nyújtja a háború idejét. Magyarul a minél korábbi béke helyett egy hosszan elhúzódó, rengeteg áldozattal járó háborúhoz vezet. Ezt szeretnénk elkerülni, és ennek megfelelően cselekszünk. Nyilvánvaló, hogy a többi nyugati hatalom viszont egy elhúzódó, véres háborút akar, ahogy Zelenszkij sem akar békét kötni, ez tisztán látszik a tetteiből (pl. őt támadták meg, ő áll vesztésre, az ő népét ölik, mégis ő szab feltételeket egy béketárgyaláshoz. Egy ilyen helyzetben a vesztes fél a legkilátástalanabb lehetőségbe is kapaszkodna hogy békét hozzon a népének, Zelenszkij ehelyett ellenállásra buzdít, és katonai támogatást kér)
Nyilván más országok céljain nem tudunk változtatni, de én is úgy érzem, hogy jelenleg a semlegesség a leghelyesebb út Magyarország számára. Ezzel segítjük a háború rövidre zárását, ennél fogva csökkentjük a civil áldozatok számát.
Ezzel most igen.
Másoknak sem kellene hagyni, ezzel csak elhúzzák az egész háborút. Ha mindenki tenne egy lépést hátra és azt mondanák, hogy ez csak a kettejük dolga, max a civilek befogadásában vesznek részt sokkal nagyobb lenne az esély egy eredményes béke tárgyalásra is.
Nem is tudom. Ukrajna vezetése egy képmutató náci diktatúra intézményesült kormányzati lopással és maffiakapcsolatokkal. Oroszország csak le akarja váltani ezt a kormányt.
Oroszországnak kéne segíteni inkább.
@3,@4
Szerintetek mit kellene tenniük az ukránoknak? Megadni magukat, mert valaki rájuk ijesztett?
"Hagyd magad lányom, hamarabb túl leszel rajta" - hát aki így áll hozzá, azt jó sokan megrakják...
Nem tudom, te hogy vagy vele, én egy külső támadás esetén azért megpróbálnám védeni a hazámat, és egyáltalán nem hibáztatom az ukránokat, hogy ők is azt teszik.
Egyébként meg nem kell annyira hasraesni az oroszok előtt, volt rá történelmi példa is, hogy beletört a bicskájuk egy sokkal kisebb ország megtámadásába:
A náluk sokkal kisebb Finnországot sem sikerült elfoglalniuk.
Putyin 2014 óta, azaz 8 éve gyűjti a pénzt erre a háborúra, és most ott tart, hogy Beloruszia segítsége kell ahhoz, hogy legyűrje Ukrajnát. Nem olyan nagy az a medve, mint amilyennek szeretné hogy lássák.
Oroszország gazdaságilag így is bele fog rokkanni ebbe a háborúba, és az érvénybe lépett szankciókba. Gyakorlatilag az egész világ ellenük fordult, senki nem akar velük kereskedni, nem akar befektetni (sőt éppen kivonja mindenki a tőkéjét).
Magam részéről fogadni merek, hogy Ukrajna részéről ekkora ellenállásra, és a többi ország részéről ekkora összezárásra messze nem számított Putyin.
Az ukránok helyében én sem adnám fel.
Beszédes hogy még a luxusmárka Chanel is képviselteti magát Kijevben
Se Budapesten, se Pozsonyban, se Zágrábban, se Prágában sincs Chanel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!