Minek kell ennyi nukleáris fegyver?!
NATO-nak van 6000.
Ruszkiknak is 6000 valamennyi.
De kérdem én... Minek, amikor ennyitől az egész bolygónak ennyi lenne?
Úgysem vetik be, mert akkor élet nem maradna ezen a tyúk$~aros bolygón.
Bunker nem véd meg 12.000 atombombától... de még 100-tól se!
Az egész háborúnak nem látom értelmét, mint olyan.
Ilyen téren abszolút hippiként gondolkodom, mert így tűnik logikusnak.
Asztal mellett mindent meglehetne beszélni.
"Egy sziklagolyón utazunk a semmi közepén."
Itt egy látványos animáció erről, egy sziklagolyón utazunk, amit egy tűzgömb cibál magával az Univerzumban:
Ezen a bolygón a legnagyobb betegség a mi fajunk.
Gyógymód nincs... Esetleg a következő kihalási ciklus.
Nem hiszem el, hogy nem tudunk egymás melett meglenni.
Bár van egy-két ötletem mi hozhatna változást, de elég sci-fi kategória.
A jövőben génmanipuláció olyan előrehaladott állapotban lesz, hogy minden születendő emberből eltávolítanak olyan ösztönöket, ami miatt veszélybe kerülhet a fajunk. Pl. 1 hülye irányításmániás ember kell a gigantikus atomháborúhoz, ami a teljes populáció életébe kerülne. Tehát kötelezővé tennék a veszéllyel járó ösztönök eltávolítását a génállományból, így egy békés fajjá válnánk.
Valószínű, hogy hadseregre sem lenne szükség.
"-Jó persze, de ha megtámadnak minket az ufók"
Ha az ufók képesek átlépni a fénysebességet, mert olyan fejlettek, akkor nekünk amúgy is lőttek nem?!
Vagy létre kellene hozni egy MI-t, ami megvesztegethetetlen és megbízható. Az felügyelne mindent. A készpénzt, mint mondtam el kellene törölni. Minden digitálisan történne.
Esetleg egy bőr alá épített chip, ami úgy tudom már létező dolog.
Csak ezzel lehetne fizetni.
A legkisebb ingóságról is tudna az MI.
Még a boltban vásárolt cuccokról is.
Mert amint lecsippantják a pénztárnál, megy a is az adatbázisába.
Mikor vásárolta, kitől, mennyiért stb.
Szóval, minden amit ember gyárt/megtermel számon lenne tartva.
Így ki lehetne zárni azt, hogy visszajöjjön a cserekereskedelem, ami egy kiskapu lenne.
Magyarán ellenőrzés alatt lenne a fekete piac is és a politikusok se tudnának lopni. Minden forintnak/centnek nyoma lenne! Ez lenne a lényeg.
Fegyverhez magánember nem juthat hozzá.
Droghoz szintén senki.
Magyarán mondva mindent és mindenkit ellenőrzés alá kellene vonni, amiben semmi rossz nincs, ha csak van rejtegetni valód.
A bitcoint meg ilyen lenyomozhatatlan kriptokat is el kellene felejteni. Amióta létezik, a drog és a fegyverkereskedelem is tuti az egekbe szökött, mert tudnak vele fizetni.
Igazából mindent megoldana...
Tudom diktatórikusan hangzik.
Biztosan sok lenne a lázadó, de mint tudjuk mindennek ára van.
Ha egy jobb világot akarunk, kompromisszumokra lesz szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!