Milyen hatással lenne az a hadviselésre, hadászatra, ha kifejlesztenének egy olyan fegyvert, amely akkora fizikai pusztításra lenne képes, mint egy nukleáris fegyver, viszont szennyeződés, radioaktív sugárzás nélkül?
Hát ha gonosz lennék, akkor azt mondanám, hogy ez már létezik és úgy hívják, hogy szőnyegbombázás. Nem kell feltételenül egy darab, irtózatosan drágán kifejlesztett fegyver ehhez, ha lehet filléres robbanószerekből több ezer tonnányit is elszórni repülőkből.
Egyébként nyilván annyit változtatna, hogy minden nagyhatalom igyekezne ellopni a gyártáshoz szükséges technológiát a feltaláló országtól és minél nagyobb mennyiségben rendszeresíteni, de nem hinném hogy éles háborúban bevetnék. Itt ugyan úgy tömeggyilkosság történne a bomba bevetésekor és semmi sem garantálná, hogy nem kapnának vissza ők is a pofájukba ugyan ilyet, vagy akár atomot. Csak egy újabb tag lenne a tömegpusztító fegyverek hosszú sorában.
Most egy kicsit olvasgattam, a neutronbomba után is maradna radioaktív sugárzás.
Így én nem, nem erre gondoltam, hanem arra, hogy akkora fizikai pusztítást végez, mint egy atombomba, de radioaktív sugárzás nem maradna utána, tehát azonnal élhető terület lenne a lebombázott célpont, "csak" újra kéne építeni.
Már van ilyen.
De ennél sokkal pusztítóbbak az elektromágneses fegyverek.
A hidrogénbomba valóban nem jár sugárzssal, mert fúzós elven működik, csak az a gond vele, hogy a berobbantásához egy kisebb atombombát használnak, ami viszont már okoz nukleáris sugárzást.
"A hidrogénbomba valóban nem jár sugárzssal, mert fúzós elven működik,"
A fúzió rohadt nagy sugárzással jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!