Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Azt látni a hírekbe hogy az...

Azt látni a hírekbe hogy az ukránok molotov koktélt készítenek?! De miért raknak bele nikecel morzsákat?

Figyelt kérdés

2022. febr. 27. 22:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ragadóssá teszi a gyúlékony folyadékot, feltapad az égő anyag.

Kb mint a napalm, az is zselés állaga miatt kb levakarhatatlan amíg el nem ég.

2022. febr. 27. 22:18
 2/5 A kérdező kommentje:
Ja értem! Erre nem gondoltam! Mint a fólia vagy nejlon ráég a felületre és tovább tart.
2022. febr. 27. 22:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdon képen bármilyen éghető folyadék lehet molotov koktél.

Sok "recept" létezik.

Van amibe szénport vagy kátrányt kevernek így egy égő füstgránátnak is megfelel (sűrű fojtó füstöt okoz)

Van amibe benzint-dízelt kevernek a gyors belobbanás és hosszú égés eléréséhez.

Van amibe nikecelt vagy reszelt szappant amitől ragadóssá válik az égő folyadék.

Meg van még vagy 2000 féle kombináció, nem vagyok a téma szakértője csak sok natgeot meg spektrumot nézek :D

2022. febr. 27. 22:35
 4/5 A kérdező kommentje:
Azt tudom hogy sok éghető anyagból lehet de a nikecelről nem tudtam miért rakják bele.. És már érdekelt :)
2022. febr. 27. 22:38
 5/5 anonim ***** válasza:
A nikecel is éghető anyag, a benzin folyik és nagyon gyorsan képes elégni. Mondjuk szerintem a felületi tapadást nem javítja annyira, kátrány, magasabb viszkozitású anyaggal történő elegyítése jobb tapadást eredményezne.
2022. febr. 27. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!