Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Rendkívüli háborús helyzet...

Rendkívüli háborús helyzet idején civilként behívhatnak engem is polgári védelemre?

Figyelt kérdés

Ha jól emlékszem, benne van az Alaptörvényben, hogy rendkívüli helyzet idején civil férfiakat is behívhatnak a haza védelmére. 38 évesen engem is? Mi történik ha megtagadom? Ha elmenekülök?

Ha Putyin nem áll meg Ukrajnánál, történhet ilyen?

2022. febr. 24. 08:46
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
56%

"És ilyenkor lehet választani, hogy füledet-farkadat behúzva elszaladsz jó messzire, vagy megvéded ami a tiéd."

Az ország nem az enyém. Az ország engem arra kényszerít, hogy részt vegyek egy olyan háborúban, amit a politikusok a hatalmi harcaik miatt robbantanak ki, majd elvárják, hogy megdögöljek érte. Itt nem azt védeném, ami az enyém, hanem az ő hatalmi pozíciójukat.

"Nem ezt érdemlik, mégis megtörténik számtalanszor." - Ja, akkor jó!

2022. febr. 24. 10:42
 22/39 anonim ***** válasza:
100%
SZámomra az ilyen kérdések alatt jön elő igazán, hogy a gyakorikérdések válaszadóinak és pontozóinak többsége nem csak értelmileg gyengén fejlett, hanem gondolkodásában is gyáva szardarab.
2022. febr. 24. 10:44
 23/39 anonim ***** válasza:
21%
22 - Aha, az meg egy másik kérdés, milyen intellektuális szintről beszél az, aki így fogalmaz...
2022. febr. 24. 10:48
 24/39 anonim ***** válasza:
100%

21: "Ja, akkor jó!"

Nem, nem jó, de ez a valóság. A probléma valószínűleg ott van, hogy téged "az ország speciel nem érdekel"... ilyen erkölcsi alapokról nyilván nehéz megérteni, miért fontos a haza egy nép szempontjából.

2022. febr. 24. 11:00
 25/39 anonim ***** válasza:
31%

24 - "ilyen erkölcsi alapokról nyilván nehéz megérteni, miért fontos a haza egy nép szempontjából."

Érdekes, hogy te minősíted az én értékítéletemet, miközben azt támogatod, hogy élő emberek az életüket áldozzák egy nem élő dologért, pusztán a politikusok hatalmi harcai miatt.

Én nem az országot tartom ilyenkor szem előtt, hanem az embereket, ugyanis azok élő, érző lények, szemben egy politikai fogalommal, amit azért találtak ki, hogy a tudatlan emberek életüket áldozzák a politikusok hatalmáért.

2022. febr. 24. 11:10
 26/39 anonim ***** válasza:
100%
Az ország, a haza és nép fogalmát nem gonosz politikusok találták ki. Ezek nem üres politikai fogalmak, hanem valóságos értékek, amelyek hosszú évszázadok (esetünkben több mint ezer év) alatt alakultak, fejlődtek, és amelyek védelmében sokan áldoztak életüket a történelem során azért, hogy te most itt irogathasd a nemzettagadó soraidat..
2022. febr. 24. 11:21
 27/39 anonim ***** válasza:
69%

"Az ország, a haza és nép fogalmát nem gonosz politikusok találták ki."

Ha azt gondolod, hogy a haza fogalmát nem arra használták, hogy ókori és középkori vezetők a saját hatalmukat és a területeiket növeljék, akkor tévesek a történelmi információid. Alapvetően pont ezért sulykolták a nacionalizmust az emberekbe, hogy ez egyfajta társadalmi elvárássá váljon, így ha két ország összecsapott, az emberek harcba menjenek a királyért.

"sokan áldoztak életüket a történelem során azért, hogy te most itt irogathasd a nemzettagadó soraidat.."

Na, akkor most képzeljük el azt a teóriát, hogy ha senki nem áldozta volna életét a hazájáért egyetlen országban sem. Értelemszerűen akkor háború sem lenne. Tényleg tisztára elborzadok, ha belegondolok, milyen világ lenne nacionalizmus és háború nélkül! Kiráz a hideg!

2022. febr. 24. 11:25
 28/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarod megérteni; attól mert te nem ismered el ezeket a fogalmakat, attól ezek még léteznek. Azt, hogy a haza fogalmát nemegyszer mire használták fel rosszhiszeműen, egy egészen más kérdés. A nemzettudat alapvetően akkor is egy nép túlélésének az egyik legfontosabb feltétele.
2022. febr. 24. 11:38
 29/39 anonim ***** válasza:
84%

"attól mert te nem ismered el ezeket a fogalmakat, attól ezek még léteznek."

Léteznek hát, én sem tagadtam őket. Csak ezek a fogalmak nem pozitívak, ezért írtam a történelmi példákat, hátha átlátod, milyen káros pl. a nacionalizmus.

"Azt, hogy a haza fogalmát nemegyszer mire használták fel rosszhiszeműen, egy egészen más kérdés."

Óóó, már értem, tehát a történelmi ismereteinket dobjuk a kukába és ne a tapasztalataink alapján gondolkodjunk, hanem szimplán vegyünk fel dogmákat, mint pl. hogy meg kell halni a hazáért, minden gondolkodás nélkül.

Miért nem reagáltál arra a pontomra, hogy mi történne a világgal, ha mindenkiből kipusztulna a nacionalizmus és mindenki az egységes emberiségért akarna tenni? Akkor hol lennének háborúk szerinted?

2022. febr. 24. 11:42
 30/39 anonim ***** válasza:
23%

"mi történne a világgal, ha mindenkiből kipusztulna a nacionalizmus"

Gyermeteg utópia. Kezdjük ott, a háborúk jórésze nem nacionalista indíttatásból, hanem nyersanyag vagy egyéb javak megszerzése céljából indul..

2022. febr. 24. 11:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!