Hitler mikor felrúgta az I világháború végèn kötött megállapodást, mért hagyták neki?
# 17
EZT ÍRTAD: ".Ha csak a Normandiai partraszállást nézzük július 4-én és rá nem sokára a Szovjet támadást július 22-én ami a Német hadsereg teljes kiszoritása a Szovjetunióból valamint Németország minél gyorsabb legyőzésére irányult vagyis a Normandiai partraszállás sikere után Németország már három frontos csatát vivott egy sokszoros túlerőben lévő Szovjet és szövetséges csapatok ellen akkor legszerényebb számitások szerint is Németországnak HÁROM HÉT ALATT KAPITULÁLNI KELLETT VOLNA!!!!!!!!!!"
Németországnak akkor még vagy 6-7 000 000 katonája állt fegyverben, a német hadsereg 1944 nyarán még igen messze állt az összeomlástól.
A normandiai partraszállás 1944. június 6-án történt, nem július 4-én, a szovjet Bagratyion hadművelet pedig 1944. június 22-én indult, nem július 22-én.
# 22
Állig felfegyverzett SA?
Bocs, de az SA-nak csak kézifegyverei voltak, többnyire pisztolyok, nem is puskák, az 1933-1934-ben még az sem jutott mindenkinek.
Hitler pontosan azért dobta az SA-t, mert tudta nulla harcértéke van a reguláris hadsereghez képest.
A francia hadsereg mozgósítva 5 000 000 főből állt, 4000 db tankkal és 10 000 db ágyúval ekkoriban. A gyatrán felszerelt SA nem lett volna ellenfele a franciáknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!