Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hitler mikor felrúgta az I...

Hitler mikor felrúgta az I világháború végèn kötött megállapodást, mért hagyták neki?

Figyelt kérdés
2021. nov. 27. 09:19
1 2 3
 21/23 kürasszír ***** válasza:
100%

# 17

EZT ÍRTAD: ".Ha csak a Normandiai partraszállást nézzük július 4-én és rá nem sokára a Szovjet támadást július 22-én ami a Német hadsereg teljes kiszoritása a Szovjetunióból valamint Németország minél gyorsabb legyőzésére irányult vagyis a Normandiai partraszállás sikere után Németország már három frontos csatát vivott egy sokszoros túlerőben lévő Szovjet és szövetséges csapatok ellen akkor legszerényebb számitások szerint is Németországnak HÁROM HÉT ALATT KAPITULÁLNI KELLETT VOLNA!!!!!!!!!!"

Németországnak akkor még vagy 6-7 000 000 katonája állt fegyverben, a német hadsereg 1944 nyarán még igen messze állt az összeomlástól.

A normandiai partraszállás 1944. június 6-án történt, nem július 4-én, a szovjet Bagratyion hadművelet pedig 1944. június 22-én indult, nem július 22-én.

2021. nov. 28. 01:30
 22/23 kretens ***** válasza:
Ez nem olyan egyszerű és egyértelmű hogy miért hagyták felrúgni a szerződéseket.Hivatalosan 1933-ban még hitler hatalomra jutásakor valóban százezer fős volt csak a német hadsereg.Igen ám csak hogy ott volt az sa-is.Az sa-első benyomásra nem tűnt hadseregnek mert a gyűléseken és egyéb rendezvényeken nem viseltek fegyvert csak formaruhát.De közel két és fél millió tagot számlált.Gondolom a franciák és az angolok nem voltak hülyék és tisztában voltak azzal hogy egy Németország elleni támadás esetén hirtelen állig felfegyverzett sa-val néznek szembe.Bár az sa nem volt harci szempontból képzett hadsereg de egy ideológiailag fanatizált emberekből állt akik ha beássák magukat a városokba hosszú elhúzódó véres harcokra kellett volna számitani.Nem ugyan az lett volna a helyzet mind 45-januárjától mert Németország nyugati részét szinte komolyabb harcok nélkül megszállták mert nem harcoltak a szövetségesek ellen viszont a harmincas évek elején bizony utcáról utcára házról házra kellett volna a franciáknak és az angoloknak előrenyomulni és mint tudjuk a védekező fél előnyben van ha beássa magát.
2021. dec. 5. 21:25
 23/23 kürasszír ***** válasza:

# 22

Állig felfegyverzett SA?

Bocs, de az SA-nak csak kézifegyverei voltak, többnyire pisztolyok, nem is puskák, az 1933-1934-ben még az sem jutott mindenkinek.

Hitler pontosan azért dobta az SA-t, mert tudta nulla harcértéke van a reguláris hadsereghez képest.

A francia hadsereg mozgósítva 5 000 000 főből állt, 4000 db tankkal és 10 000 db ágyúval ekkoriban. A gyatrán felszerelt SA nem lett volna ellenfele a franciáknak.

2021. dec. 5. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!