A nyugat miért nem tud hasonló gerillaháborút folytatni a tálibok ellen mint amilyet ők folytattak az amerikaiak ellen?
Úgy értem drónokkal és műholdakkal mindig a sarkukban lenni, kilőni a tisztjeiket és kommandós akciókkal biztosítani, hogy ne legyen egy nyugodt percük addig amíg félelemben tartják a lakosságot.
Meg amíg heroint exportálnak.
A drónok sokba kerülnek, plusz ha elkapják, akkor az ellenség lemásolja a technikát.
Irán megetette ugyanezt, amerikai drónt elfogtak és szétszedték, lemásolták.
A gerilla harcmodort pedig a megszállók ellen használják azok, akik otthon vannak.
Ja majd Afganisztán fogja kőbaltával lemásolni a drónokat...
Eddig amerika 2 trillio dollart koltott el afganisztanban a haborura, mit kene meg tenni, egyedul az afganok maguk harcolhatjak ki maguknak a demokraciat, importalni nem lehet.
Amugy most elkezdtek ebredezni csomo varosban tuntetnek miliciak szervezodnek, ha mar a korrupt elnokuk elmenekult az elso napokban, talan a nepnek sikerulet valamit elerni.
Amerika és a NATO helyében én kihasználtam volna a tálibok előbújását, és most zúdítottam volna rájuk össztüzet!
Csak híresztelni kellett volna a kivonulást, de amint a tálibok előjönnek az állásaikból, váratlanul visszafordulni és tűz!
De úgy látszik ez a dekadens, puhapöcs Nyugat még ezekkel az ősemberekkel szemben sem mer erélyes lenni. Persze olajkészletekről nem tudok Afganisztánban.
# 8
Ezt írtad: "Csak híresztelni kellett volna a kivonulást, de amint a tálibok előjönnek az állásaikból, váratlanul visszafordulni és tűz!"
Több tízezer katona kivonulását nem lehet csak híresztelni. Azt mindenki látja, aki ott él, így a tálibok is, hogy ott vannak-e még az amerikai és NATO csapatok, vagy már nincsenek ott.
Egyébként 1979 és 1989 között a Szovjetunó összesen 620 000 katonát, több ezer tankot és repülőgépet vetett be Afganisztán megszállására, aztán a végén ugyanúgy kudarcot vallottak, mint most az amerikaiak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!