Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Támogatnátok a kötelező...

Támogatnátok a kötelező sorkatonaság visszaállítását?

Figyelt kérdés

2021. jún. 23. 13:52
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%

Mondom én, Terminátorképzést akarsz a fiataloknak, és te szeretnél a parancsnok lenni, hatalmat akarsz, nem mást. Uralkodni az embereken.

Amúgy hadtörténész vagyok, és pontosan látom, hogy ma már katonailag nincs értelme a tömeghadseregeknek. Ma már elég néhány száz drón, néhány repülő, és szitává lövik a te hatalmas sorkatonaságodat. Legalább kutakodni kellene a témában, nem okoskodni vakon.

2021. júl. 29. 14:50
 32/37 anonim ***** válasza:
84%
Én voltam sorkatona, és azt mondom ne legyen sorkatonaság. 1943 mintájú kézigránát, agyonhasznált ruhák, pontatlan 1980-as évekbeli magyar kalasnyikov másolat, szar kaja, a felettes hivatásos katonák 99% alkoholista semmirevaló emberi roncs volt. Az "öregek" szivatták az újakat, ahogy írták már tényleg csak a cigizést, alkoholizálást, lopást csalást lehetett tanulni ott. Zöld ruhás bohóc volt mindenki nem katona ...
2021. júl. 29. 19:03
 33/37 anonim ***** válasza:
22%

Egy erősen korlátozott megoldást el tudnék képzelni. A "haza védelme" és egyéb sallangok nélkül:

A rengeteg fegyvermániás alkoholista elmehetne kiképzőnek. Talán megtalálnák a helyüket a világban. Kiképzendőnek meg ott lennének azok az egyetemre kívánkozók, akik nem tanulással, hanem katonáskodással akarnak bejutni az egyetemre.

2021. szept. 8. 11:53
 34/37 anonim ***** válasza:
95%

Nem voltam katona, nem is leszek, de nem értem, miért kell egy kiképzőnek alkoholistának lennie. Nem írtad, de azt sem értem, miért kell primitív bunkónak lennie.

Továbbá azt sem értem, az egyetemi felvételinél miért előny a 1/2-1 év értelmetlen engedelmeskedés.

2021. szept. 8. 12:08
 35/37 anonim ***** válasza:
48%

Kedves 34-es. Nekem még sok munkám volt abban, hogy nem voltam katona. Ismertem kiképzőket. Szinte mind alkoholista volt (A szinte azért van ott, mert megengedem, hogy azok között volt nem alkoholista, akiket nem ismertem)

Az egyetemi felvételnél azért előny a katonáskodás, mert arról hoztak törvényt.

Szerintem van egy minimális előnye (nem ér meg az ember életéből éveket):

A magyar egyetemi tananyag (legalábbis, amikor én tanultam) rengeteg nem szakmai tárgyat tartalmaz, illetve voltak olyan méréseink, amik teljesen értelmetlenek voltak (a mérési eredmények nagyságrendileg sem stimmeltek) Ezeket azok az emberek nyilvánvalóan könnyebben kezeli.

A felvételiző szempontjából pedig az, hogy egy közepes érettségivel tud magas pontszámot szerezni. Az mondjuk érdekelne, hogy mennyire képes bent maradni, ha a tanulmányi eredményei jelentősen gyengébbek, mint a csoporttársainak, valamint 1-2 évet kihagyott az iskola rendszerű tanulásból. (A gyakorlat majd megmutatja)

2021. szept. 9. 09:39
 36/37 anonim ***** válasza:
100%
#35 "Az egyetemi felvételnél azért előny a katonáskodás, mert arról hoztak törvényt." Tudom, hogy így van, de ettől még észszerűtlen, ebben egyet is értünk.
2021. szept. 9. 11:20
 37/37 anonim ***** válasza:
38%
Nem, max egy rövid, egyhónapos túlélési, kűzdősport és önvédelmi lövészet. Na, az tényleg kell
2021. szept. 9. 21:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!