Honvédségnél lehet tetoválásom?
Sziasztok!
Lehet közhely és sokan megkérdezték már itt, de kifejezetten az én kérdésemre nem kaptam választ a régebbi kérdésekből.
Jövőre leszek végzős és leadom a jelentkezésemet az NKE HHK-hoz, egy jó ideje csak ennek szentelem az életem, szóval a bejutás nem lehet kérdés, azonban 1-2 éve kinéztem magamnak egy tetoválást, viszont nem tudom hogy ez miben akadályozhat a jövőben, mert ha kizáró ok akkor elfelejtem. Linkelek egy képet, hogy milyet szeretnék:
Egy ilyen és/vagy ehhez hasonló tetkó lehet kizáró ok a felvételin? A válaszokat előre is köszönöm!
Egy ilyen tetkó lehet kizáró.
Én semmilyen szempontból nem javaslom a tetoválás pláne nem ha katona akarsz lenni. Én magam is az voltam, 17 évig, de őszintén, az egyenruha méltóságának alulásását lattam benne mindig.
Érdekes, én két diplomával vagyok a Honvédségnél. :)
Már nincs az alkalmassági vizsgálatot szabályzó HM rendeletben tetoválással kapcsolatos rendelkezés, ami van:
“ 15. § (1) Katonai szolgálatra pszichikailag az a személy alkalmas, aki megfelel a katonai szolgálat által támasztott szellemi, érzékelési, személyiségbeli, értékrendi és pályamotivációs követelményeknek.”
Egy ilyen maori harcos tetoválással semi baj sincs legénységi, tiszthelyettesi állományban, a legtöbb beosztásban. Itt még a nemzeti radikális (kb. szkinhed szubkultúrás) fiatalokat is szereti a honvédség, mert a “harcos vagyok” értékrendet követő fiatalok tényleg motiváltak a katonai szolgálatra.
Viszont tisztképzésre már kifinomultabb személyiségű, értékrendű embereket válogatnak, mert nekik másoknak is példát kell majd mutatniuk. Itt már egy ilyen tetkós jelentkezőről megállapítják, hogy egy kivagyi hülyegyerek, akkor is ha ott kultúrált embernek mutatja magát. Mivel rá van vésve, hogy mi az igazi személyisége.
Az öltözködési szabályzat sem rendelkezik már tetoválásről:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!