Az elektromágneses fegyverek (pl. sínágyú) meleg vagy hideg lőfegyverek?
Bocsi hogy teljesen laikusként írok, de az elektromágnes alapja, hogy az áramot a mágneses tér létrehozására fordítjuk benne és maga a mágneses tér változása gyorsítja fel a lövedéket. Ebben az esetben a hőmérséklet nem emelkedik meg jelentősen, az rontaná az elektromágnes hatékonyságát.
A hagyományos lőfegyverek viszont valamiféle égésen alapulnak, magas hőmérsékletű, lefojtott robbanás történ, amivel a térfogatváltozás és az energia gyorsítja utána a lövedéket.
Vagyis az elektromágneses fegyverek a hideg fegyverek közé tartoznak - ha van ilyen szakkifejezés a fegyvereknél (laikus vagyok, a neten sem találtam ilyet).
#2 nem kell a házilag barkácsolt sínágyúhoz fegyvertartási csak egy kisebb erőmű :D
Az elektromágnes fegyverek is melegszenek, mert a tekercseknek van ellenállása, illetve a gyorsuló lövedék is súrlódik. Mondjuk a fő gond nem ez hanem az irgalmatlan energiafogyasztás, meg az energia tárolása.
A meleg lőfegyver elvileg a lőpor kémiai anyag égésére vonatkozik.
Hideg pld légpuska stb. Szerintem inkább harmadik kategoria, de a hideghez áll közelebb az égés hiánya miatt
"Tényleg. Házilag barkácsolt energia fegyverekhez kell fegyvertartási?"
Egyébként van rá törvény, jelenleg tiltottnak minősül ilyesmi birtoklása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!