Ha Magyarországon visszaállítanák a sorkatonaságot, helyes lenne ha a nőknek is kötelező lenne?
Választhatóvá tenném a nők számára a sorkatonai szolgálat teljesítését. Akinek úgy hozza az élet nőként, hogy még nem tudja akkorra, mit kezdjen magával vagy erőt, kedvet érez arra, hogy ilyen ismeretekre tegyen szert, sportosabb, kihívásokkal tarkított életet éljen tartósabb időn keresztül, azok előtt nem zárnám be a kapukat. Viszont aki belekezdene, az már nem szállhatna ki a szolgálat teljesítésének vége előtt.
A 19# hozzászólásra annyit szeretnék reagálni, hogy sorkatonaként azt is megtanulhatnád többek között, amit másokkal szeretnél leíratni itt, - már mint hogy mi a katonaság feladata. Járj utána, - nem teszem meg neked a szívességet, hogy a lustaságodat és a tudatlanságodat én pesztráljam! -Légy büszke a tudatlanságodra!
Vannak itt olyan tartalmú hozzászólások is, amelynek az a lényege, hogy akkor jönne az illető, amikor szükség van rá, de ez bármilyen meglepő, nem így működik!
Amikor helyzet van, akkor már nincs idő arra, hogy akkor kezdjenek el kiképezni olyan embereket, akikre ekkor már teljes harcértékű katonaként lenne szükség.
Innen is látszik, hogy széles körben van elterjedve a beszűkült látókör, - ami nem szerencsés semmilyen vonalon.
@21: ez pontosan így működik most is anélkül, hogy mindenkit arra kényszerítenének, hogy a hadseregre pazarolja az élete egy részét akár akarja, akár nem...
És nem csak a nők számára: akinek militarista hajlamai vannak, az most is dönthet úgy, hogy normális munka helyett inkább a katonaságot választja - akár nő, akár férfi. Mit akarsz még ezen kívül?
@23: miért, szerinted mi a lényeg? Aki akar, bármikor bevonulhat - függetlenül a nemétől. Aki meg nem akar, azt békén hagyják.
Ez a lényeg... Mi mást akarsz még?
Inkább választhatóvá tenném a nők számára.
A sorkatonaságból kimaradtam, de amit ismerősöktől hallottam, arra szerintem nem sok szükség volt. Elsősorban nyáriszünetekben rendelném be a diákokat: fegyverhasználat, önvédelem, egy kis politika vagy diplomáciai dolgok, nemzetközi jogok. Mondjuk 17-18 éves korban. Kezdetben.
A nagypofájú vérfeministáknak tenném kötelezővé, de úgy, hogy macsó, nőgyűlölő férfiak között legyenek....
Szerintem bírnák vagy 1 hetet, utána öngyilok mind.
Háború esetén hajaj, de tudná mindenki, hol van a helye...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!