Ha megszűnne a NATO, melyik szomszédos országot éreznéd Magyarországra nézve a legveszélyesebbnek?
A románok szerintem az első adandó alkalommal átjönnének, azzal a felkiáltással hogy nekik Románia a Tisza vonaláig tart.
Egy esetleges ukrán vagy szlovák támadás esetén a Lengyel testvéreink biztos nem ülnének karba tett kézzel és néznék hogy támadnak meg minket! A szerbek fővárosa elég közel van a határhoz, nem hinném hogy be mernék kockáztatni Nándorfehérvárt (a magyaroknak nem Belgrád).
Horvátok nem valószínű, mivel a magyarok is rengeteg pénzt hagynak ott a tenger miatt. Nem tenne jót nekik a háború mellé egy ekkora bevétel kiesés.
Szlovénia egy délután lenne a honvédségnek kb, az is csak az utazás miatt.
Ausztria érdekes eset. Ők is a turizmusból szerzik a legnagyobb bevételt. Egy háborús országba nem igazán mennek üdülni az emberek. Bármilyen erős az osztrák gazdaság, egy háborúba bele rokkanna.
Én szívből remélem nem lesz soha háború!
#17: Száz százalékig biztos vagy benne, hogy az USA szuperhatalom lesz negyven év múlva? Mert én nem. És ha az USA eltűnik a képből, akkor a NATO is széteshet. Könnyen. És akkor mi lesz?
Amúgy 40 év múlva a fél EU vagy polgárháborúban áll, vagy kalifátus lesz-persze ebből is adódik majd némi probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!