Mi ruhazza fel a katonai rendeszeket civilekkel szembeni intezkedesre, igazoltatasra?

"A jogszabály értelmében a honvédség egyebek mellett elfoghatja és előállíthatja a szándékos bűncselekmény elkövetésén tetten érteket."

Szánalom ami otthon van én Londonban élek el nem tudnám képzelni, hogy nem hogy rendőrök, de egyből Katonák engem itt az utcán zaklassanak. Elkerjék a papírjaimat, ellenőrizzék dolgozom-e, ha igen hol, hol lakom, életszerű-e a helyzet, hogy én épp arra járok meg ilyenek. Itt hozzám meg életbe nem szólt rendőr, katonát még nem láttam járőrözni. És ez a normális, vírus ide vagy oda, itt sosem engednék az emberek, hogy ilyen zaklatasoknak ki legyenek téve.
Persze otthon más ott hozzászoktak az emberek, pont olyan mint a kommunizmusban sőt igénylik is. Az akinek nem tetszik nem kell felülről fenyegeti vagy félemlíteni, nem kell kormanyrendelettel szabályozni, a saját polgartarsai szembe ennek vele kirekesztik, lejaratjak őket jobb ha mindenki kussban marad.

Vicces, mert szandekos buncselekmeny tetten erese soran nemcsak a katonat, de az osszes allampolgart felruhaztak mar korabban. Talan a rendorsegi torveny le is irja ezt szepen ugyanigy.
A masik dolog meg az, hogy ok igazoltatnak elmeletileg es ehhez viszont joguk ez alapjan nincs, kiveve ha rendorrel vannak es az o "felugyelete" mellett teezik ezt.
+ Ez, hogy megszegi valaki ezt a kijarasi tilalmat ez nem buncselekmeny, ha igen, akkor btk bovites is szukseges lenne, migransok hataratlepesehez hasonloan.
En nem tartom hulyesegnek h katonak jaroroznek, de ne gepkarabellyal menjenek, nem terrorhelyzet van, civilek megfelemlitesere az egyenruha es a pisztoly eppen eleg lenne, csakugy mint rendorok eseteben.
+ Irjuk le szepen jogszabalyban, hogy veszelyhelyzet eseten a katonai RENDESZ civilekkel szemben is intezkedhet, igazoltathat stb, viszont ne hasznalhasson kenyszerito eszkozt veluk szemben, mert hulyen nez ki, ha egy katona nyom le a foldre egy civilt (haza vedelme a feladata es nem a rend fenntartasa)

"Londonban élek el nem tudnám képzelni, hogy nem hogy rendőrök, de egyből Katonák engem itt az utcán zaklassanak."
Pedig ott nem ritka az .50-es könnyűgéppuskákkal átvonuló terepjáró, sem a páncélozott harci járművekből álló konvoj. Meg maga a lövöldözés sem. Aztán egész éjjel a mentő vinnyogástól nem lehet aludni.

"A masik dolog meg az, hogy ok igazoltatnak elmeletileg es ehhez viszont joguk ez alapjan nincs"
Ez mondjuk így, ebben a formában nem igaz. Rendkívüli vagy hadiállapotban minden változik. Le is tartózthat vagy szükség esetén rád is lőhet. Ha véletlenül kinyúvadnál akkor is fel fogják menteni, szolgálatot teljesített.

"haza vedelme a feladata es nem a rend fenntartasa"
Szükségállapotra ez sem igaz. Az a feladata amire kivezénylik. És míg nem te vagy a hadseregtábornok vagy a belügyminiszter hiába fogod itt földhöz verni magad.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!