Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Katonaságnál tényleg olyan...

Katonaságnál tényleg olyan van aki nem tud 20-km vagy 40kmret gyalogolni mindennap akkor kirúgják?

Figyelt kérdés
2020. aug. 17. 13:52
 1/10 anonim ***** válasza:
86%

Nem tudom, de a 20 meg a 40 között ég és föld a különbség.

De kemény fizikai követelmények vannak.

2020. aug. 17. 14:03
 2/10 anonim ***** válasza:
72%

Aki nem tud naponta 40 kilométert lesétálni akár terheléssel is, az igencsak pályát tévesztett a katonasággal! XD

Hogy ezért leszerelhetik -e, azt nem tudom, de szerintem sincs ott semmi keresnivalója.

2020. aug. 17. 14:28
 3/10 anonim ***** válasza:
32%

#2 vagyok:

40 Km 8 óra alatt, az 5 Km óránként, 83 méter percenként, 1.39 méter másodpercenként.

Ez egy kényelmes, nem sietős tempó!

Egy katona legyen már képes 8 órát folyamatosan sétafikálni!

2020. aug. 17. 14:34
 4/10 anonim ***** válasza:

Tessék itt van az egészségügyi alkalmasságról szóló jogszabály:

[link]

gyaloglás nincs benne, de futás, húzódzkodás, fekvőtámasz stb. igen.

2020. aug. 17. 22:06
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

#3, #4-nek:

De van gyaloglás. 17§ (6)

.... 1600 méter menet sík terepen.

Egyébként ezek a feltételek viccbe illőek. 44 éves vagyok, 168 cm-el 56 Kg, kb 20 éves korom óta láncdohányos, de ezen az alkalmasságin még én is simán átmennék. Az igaz hogy 18 éves koromig sportoltam, és azóta is rendszeresen hajtom a bringát, de a katonaság feltételeinek nekem nem igazán szabadna megfelelnem!

2020. aug. 17. 22:30
 6/10 anonim ***** válasza:
#5-ös ezek a minimum beugrási feltételek, utána a kiképzésen majd "felhoznak" kondícióban. Ha meg nem tudnak akkor nem aktív "harcoló" alakulathoz kerülsz hanem pl. hadtápra, vagy karbantartónak. Nekik is teljesíteniük kell, sőt elvileg a vezérkar minden egyes tagjának is rangtól, kortól, beosztástól függetlenül.
2020. aug. 18. 21:12
 7/10 anonim ***** válasza:

#5, #6-nak:

Mint ahogy azt fentebb írtam: "még én is simán átmennék."

Vagyis ezeket a feltételeket különösebb megerőltetés nélkül tudnám elvégezni, és volnék olyan pofátlan hogy kérnék egy cigi-szünetet! XD

De itt most nem konkrétan rólam volt szó, hanem azt akartam kifejezni hogy egy katonához ezek a feltételek még "beugró" feltételnek is méltatlanok!

2020. aug. 18. 21:25
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Mindennap még az idegen legiosok se gyalogolnak lol.

14 év alatt egy kezemen meg tudom szamolni hányszor gyalogoltam 10 kilométernél többet.

Ezért meg semmikepp nem rugnak ki.

2020. aug. 22. 16:49
 9/10 anonim ***** válasza:

Én már jó régen voltam sorkatona, de nem tudok olyan harchelyzetet elképzelni, amibe 40 km gyalogmenet belefér.

Talán, mikor Szulejmán jött Buda ellen...

2020. aug. 22. 21:10
 10/10 anonim ***** válasza:

#5 vagyok:

Csak olvasok, és csodálkozom!

Nekünk tesi órán rendszeres volt a cooper-teszt (12 perces futás),és általában egy évben egyszer "beszúrta" a tesitanár a 10.000 méteres síkfutást, persze csak a fiúknak. A lányoknak már nem emlékszem hogy mi volt ez helyett. Tehát az nem volt a kérdés hogy ki tudja lefutni, hanem az volt a kérdés hogy mennyi idő alatt? XD

2020. aug. 22. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!