Kíváncsi vagyok a véleményetekre,hogy a kötelező katonaság mennyire befolyásolta férfivé válást annak idején.Szerintem egy hat hónap lenne ideális mint Svájcba a másik (Izraelbe meg 3év van) Szerintetek érdemes volna bevezetni vagy sem?
Szóval egyrészt egyformának születünk, másrészt a katonaságban úgyis csak birkákat, csicskákat nevelnek.
De pl a svájciaknál, izraelieknél, osztrákoknál, meg a semleges(!) országoknál MÁS a helyzet.
Hát így persze hogy Izraelbe kell küldeni Mo-ról fiukat-lányokat önkéntesnek. Rájuk büszkék a szüleik. Akik a válaszok szerint maguk kellett volna, hogy fegyelemre neveljék a gyerekeiket.
Nem értem, de mindegy. Szerintem hasznos lenne, vagy inkább nem kellett volna megszüntetni. De el tudom képzelni, hogy mit csinálnának a Feketegyőrék, aZ Ungár, a Bőszanett vagy az az ajtónak szaladós kis fekete, nem jut eszembe a neve. És arra nincs szükség, van cirkusz anélkül is elég.
Nem befolyásolt semmit, egy jó kaland volt a fiúknak, katonásdit játszottak, ennyi, mint egy tábor gyerekeknek, csak ez már felnőtteknek volt.
Nem lett jobb férfi azokból a fiúkból, akik katonák voltak. Sőt, abban a korosztályban gyakoribb az, nem a mai fiatalok között, hogy a férfi nem törődik a gyerekével, a mai 35-40 alattiak többsége, akinek már van gyereke, teljesen más, gondoskodó apa. A házimunkából kiveszi a részét, míg régen nem ez volt a jellemző, hiába kellett a laktanyában takarítaniuk a katonáknak, mégsem ragadt rájuk ez a fajta fegyelmezettség. Sőt, az idősebb korosztályban többen vannak azok, akik a nőket degradálják, káromkodnak velük is, erőszakkal, hatalommal szeretik intézni az ügyeiket, meg csak rájuk ragadt a dohányzás, alkoholizálás, amíg katonák voltak.
A mai fiatal férfiakra már nem a basáskodás jellemző egy kapcsolatban, tehát a maiak sokkal jobb férfiak, mint a régiek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!