Kíváncsi vagyok a véleményetekre,hogy a kötelező katonaság mennyire befolyásolta férfivé válást annak idején.Szerintem egy hat hónap lenne ideális mint Svájcba a másik (Izraelbe meg 3év van) Szerintetek érdemes volna bevezetni vagy sem?
Svájc nem a kötelező katonai szolgálata miatt gazdag ország és nem ezért pontosak és precízek az emberek.
De aki nálunk be akarja vezetni az kezeltesse magát elmeorvossal...
22: Most is harcolnak élő katonák, de már jól felszereltek és képzettek és a nagyobb létszámú de rosszabbul felszerelt és képzeltlenebb seregeket le tudják küzdeni.
Egy csapat profi kommandós jó technikával a nukleáris fegyverek kilővését is meg tudja akadályozni, vagy drónokkal megelőző csapást is lehet mérni a nukleáris kilövőállásokra és bunkerekre, már vannak bunker-buster rakéták is. Léteznek rakétavédelmi rendszerek is, amelyek a nukleáris csapásmérő eszközök ellen lettek kifejlesztve és ezek elég hatékonyak. Az oroszok ezért fejlesztenek szuperszónikus nukleáris rakétát, de kicsivel később az ellen is lesz védelem. Nem olyan egyszerű a helyzet, hogy majd mindenki kilövi egymásra a rakétáit és akkor mindenkit elpusztítanak.
Nőként azt mondom, hogy amióta világ a világ, attól még senki sem vált férfivá, hogy egy komplexusos, idegbeteg kiképzőtiszt fél-egy éven át alázta és naponta felnyalatta vele a folyosót. Az egykori sorkatonák, akik most 40-70 évesek, akkora férfiak lettek, hogy három nap alatt éhen halnának a nejük nélkül (tisztelet a kivételnek, de személy szerint sehol nem látok annyi tohonya, életképtelen hímet, mint ebben a korosztályban). Az "igazi férfi" otthon készül, kompetens szülők gondos és kitartó munkájának eredményeként (millió egyéb ok mellett ezért is jó lenne végre vizsgához kötni a gyerekvállalást). Nem parancsra ugró, engedelmes biorobotokra van szüksége a világnak.
Amúgy én is azon a véleményen vagyok, hogy a politikusok rendezzék le szemtől szemben a problémáikat, ne küldjenek maguk helyett százezreket a biztos halálba.
Magyarországon jelenleg semmi értelme, szerencsére nem készülünk "tömegháborúra". A professzionális hadsereg egyébként is sokkal hatékonyabb.
Egy csomó pénzt vonna el a GDP-ből, fél évre kivonnánk az aktív munkaerőt (munkaidő-kiesés), a bevonultak ellátása, a laktanyák bővítése stb. is egy csomó pénzbe kerülne. Akkor már inkább azt a pénzt használjuk fel a haditechnika további korszerűsítésére, a katonák illetményemelésére.
A 80-as évek elején voltam katona másfél évig. Három dolgot tanultam meg ez alatt az idő alatt: sumákolni(dolgozzon más), káromkodni(azt mondjuk előtte is tudtam, de ott teljesedett ki) és inni(ehhez nincs mit hozzáfűzni, legfeljebb annyi, hogy azt a vízgereblyézést, ami akkor ott ment csak benyomva lehetett ép ésszel kibírni). Szó szerint a gömbölyűt vittük, a szögleteset meg gurítottuk, csak azért, hogy szivassanak bennünket. Aki tehát azt állítja, hogy a régi rendszerben egy sorkatona ennél többet kapott a seregtől, az hazudik. A mai állapotokhoz meg nem tudok hozzászólni.
A véleményem az, hogy aki akar az menjen katonának, a többit meg hagyják békén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!