Meddig tudok várni gumilövedékes fegyver vásárlással, hogy alakulnak az árak?

Semmi értelme sincs gumilövedékesnek. Nincs stophatása, azaz nem állítja meg azt sem, aki puszta kézzel támad rád, csak felbőszíti.
Youtube-on van pár olyan videó, ahol rendőrök több mint féltucat éles 9 mm-es lőszerrel lőnek meg gyanúsítottat, és ennek ellenére is a következő 2-3 másodpercben még harcképes.
Ennél mindenben jobb egy profi csúzli pl. acél csapágygolyóval. Használata is egyszerű stresszhelyzetben is.

#2 kicsit nézz utána a témának! Menj ki lőtérre, próbálj ki különböző fegyvereket! Ne a youtube-ról és a call of duty-ból merítsd az ismereteidet!
A rendőrség álltal használt 9mm FMJ lőszernek és a gumilövedéknek teljesen más a hatásmechanizmusa. A 9mm lőszer áthatol a testen, alig ad le a mozgási energiájából. A stop hatás is elenyésző. A célpontot a vérveszteség, illetve a létfontosságú szervek sérülése teríti le. Emiatt valóban több lövés után is harcképes maradhat a delikvens. (Termeszetesen az expanzív lőszer más kategória, de ez a legtöbb országban tiltott).
A gumilövedék teljesen más. Nem hatol be a testbe. A teljes energiát a test felületén adja le. Kb mintha egy fejsze nyéllel mérnének nagy erejű ütést. Erre lett kitalálva. NAGYON fájjon, de ne ölje meg a támadót. Plusz pszichológiai hatás. Fegyver látványa+torkolattűz+dörej+erős fajdalom=meglőttek. Senki nem méricskéli ilyenkor, hogy mivel találták el. Főleg nem a harmadik találat után.
Mindkét esetben a ráduplázások jelentősen javítják a hatékonyságot.
Csúzli streszhelyzetben?! Mondjuk egy SA/DA revolverrel összehasonlítva?! Mikor másodperceken múlik minden. Ezt szerintem gondold át még egyszer...
(Nem tudom mi ez a csúzli őrület, több helyen hallottam már :/ van aki ezt tényleg komolyan gondolja?!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!