Gumilövedékes-, gázfegyver, vagy paprika spray?
Sokat túrázom, és olykor belefutok kóbor ebekbe, amik ellen be akarok szerezni valamilyen fegyvert.
Azt tudom, hogy a gumilövedékessel jól kell célozni, különben nincs megállító ereje. A gázpisztoly viszont nem tudom alkalmazható-e pl. esőben vagy erős szélben. Gondolkoztam még gázspray-n, mivel könnyű előkapni, viszont nincs hanghatás.
Ti melyiket javasolnátok?
Erre a felhasználásra szerintem a gázspray a legjobb.
A gumis fegyver nem igazán alkalmas erre. A gázpisztoly alkalmas lenne, de én nem cipelnék egy félkilós vasat az erdőbe. A spray viszont hatékony és ugyanakkor nem nehéz.
Mondjuk nem árt, ha kettő van és persze a hideg sem tesz jót neki.
Köszönöm a hozzászólásokat!
Úgy tűnik a gázspray-nél maradok, tekintve olcsóságát és hordozhatóságát. Egyetlen gondom vele az, hogy csak akkor van értelme használni, ha a kutya 1-2 méteren belül van, ami már veszélyes távolság.
Gázpisztolynak sincs lényegesen nagyobb hatótávolsága.
Gumissal meg nem biztos a találat.
Nem véletlen, hogy feltalálták a sörétes lőfegyvert, csak hát ugye nálunk ez nem pálya. :)
Gázspray. Paprika, más néven PV vagy OC típusú.
Vegyél szerintem kettőt is a biztonság kedvéért és mindkettőt is hordd egyszerre. Kisebbek és könnyebbek mint a legtöbb mai mobiltelefon vagy kulcscsomó is.
Engem már fújtak le tesztből paprika gázspray-vel. Megvakulsz tőle minimum 20-30 percre. Hatótávolsága 1-2 méter.
Ha valaki megvakul vele (akár állat, akár ember), az onnantól nem a támadással lesz elfoglalva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!