Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Jó lenne a heti 10 tesi óra?

Jó lenne a heti 10 tesi óra?

Figyelt kérdés
2010. júl. 11. 12:55
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"Egyértelműen jó lenne főleg ha mellette csökkentenék a rendes óraszámokat is mint irodalom matematika vagy történelem, mert ezek mindegyike szinte teljesen felesleges a heti 4-5 órában való tanulása."

Az iskolában tanulni kell, nem izmosodni. Jó az ahogy most van. Ha meg zavar valakit a sok kövér gyerek (a mi osztályunkból 40-ből 5 gyerek túlsúlyos), akkor nem csak a mozgáson kell változtatni, hanem az étkezésen is. Nem hiszem, hogy a menzán zsírszegény ételeket adnak.

2010. júl. 12. 13:56
 22/26 bumbi02 ***** válasza:
39%
a matematika, fizika, kémia, biologia túlzott részletességgel van tanitva... most vettünk atomfizikát aminek igazából nem sok jelentősége van hétköznapi emberek számára... a mechanika, hőtan, meg az alaptörvényei a fizikának fontosak, de ennyire fölösleges.. ugyanez a többivel.. matekból is minek tanitják alap órákon az addicios tételek bizonyitását hogyha az csak emelt szinten kerül elő, máskor soha az életbe..? lehetne csökkenteni ezeknek a zóraszámait, és ezeket a fenn maradt lyukas órákat lehetne betömni olyannal hogy +1 tesi, meg mondjuk népmüvészet... kamutantárgynak tünik.. de sztem kevesen tudnák kiemelni a magyar müvészet ismertető jeleit.. ezzel szembe a görög müvészetről többet tudnak beszélni a diákok ami abszolut nem helyes..
2010. júl. 12. 15:27
 23/26 anonim ***** válasza:
74%
Azoknak üzenem, akik szerint a tesit el kéne törölni, hogy én alapvetően egy gyenge tornász voltam, nem bírtam futni, bár nem azért, mert túlsúlyos voltam (soha nem voltam az), hanem más egészségügyi probléma miatt, amivel együtt kell élni, igaz, nem súlyos, de azért tartós testmozgás során érzem. A lényeg, hogy én más tantárgyakból viszont jó voltam, könnyen tanultam, csak a tartós mozgással kell csínján bánni, viszont azt tapasztaltam magamon, hogy ha nem mozgok, jobban elfáradok az agymunkában, és a mozgás határozottan felfrissít. Sokszor most munkában pl. nem liftezek, hanem lépcsőzök, mert úgy esik jól, vagy tekerek párat a szobabiciklin, ha már anyukám nem használja (a rendes kerékpáromat ellopták), és olyankor frissebb vagyok, és kevésbé fáradok el, tovább bírok ébren maradni, és nem gond, ha korán kell kelnem, mert friss vagyok. Ennyit jelent a mozgás, még akkor is, ha kevésnek tűnik, de igenis számít.
2010. júl. 12. 17:38
 24/26 anonim válasza:
54%

"Most gyakorlatilag arról beszélünk, hogy heti 1, 5 vagy 10 órában lógjanak a diákok. Mert a legtöbb suliban a tesióra csak ebből áll, hogy mindenki elvan, nem csinál semmit, mert a tesitanár úgyis leszarja, aki meg esetleg csinálja, az úgyis alapból valami sportolóféle."

Micsoda?? Nekünk tavaly kedden és szerdán volt tesink és ez annyit jelentett,hogy kedden,szerdán és még csütörtökön is ki voltunk dőlve miatta. Nem csak én, az egész osztály. Nekünk a heti 7 napból 3 napot tett tönkre az a heti 2 tesi (tesi?? inkább katonai kiképzés). El se tudom képzelni,hogy bírnánk,ha abból napi kettő is lenne!

2010. júl. 12. 18:04
 25/26 bumbi02 ***** válasza:
53%
az már csak a tanár hülyesége... nem az a lényege hogy katonát képezzenek... az a lényeg hogy a gyerek ne 8 órán keresztül üljön és csak gondolkozzon mert lefárad agyilag... muszály mozogni egy kicsit egy fizika meg egy kémia közt mert az emberi agynak is van felsőhatára és egy bizonyos terhelés után nem fog annyira... ezé kell pihentetni egy kis futással focival stb...
2010. júl. 12. 18:48
 26/26 anonim ***** válasza:
31%

"Micsoda?? Nekünk tavaly kedden és szerdán volt tesink és ez annyit jelentett,hogy kedden,szerdán és még csütörtökön is ki voltunk dőlve miatta. Nem csak én, az egész osztály. Nekünk a heti 7 napból 3 napot tett tönkre az a heti 2 tesi (tesi?? inkább katonai kiképzés). El se tudom képzelni,hogy bírnánk,ha abból napi kettő is lenne!"

Talán ha rendszeresen sportolnál, akkor nem lennél olyan gyenge, hogy kidőlj egy kis futástól meg pár fekvőtámasztól. Nem hiszem el, hogy annyira kegyetlen lenne a tesiórátok, mint ahogy azt mondtad, csak nem vagy hozzászokva a mozgáshoz. Én a helyedben sürgősen elkezdenék valami sportot, nem kell feltétlenül versenyszerűen, elég ha hetente 2-4-szer elmész pl. kézilabdázni/úszni/konditerembe, vagy ahova akarsz.

2010. júl. 13. 23:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!