Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Jó lenne a heti 10 tesi óra?

Jó lenne a heti 10 tesi óra?

Figyelt kérdés
2010. júl. 11. 12:55
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
ha választható sportok lennének, akkor simán elfogadnám (bár engem már nem érint :D) viszont az napi 2 órát jelent és akkor a többi órával mi lesz? annyival tovább maradnak benn a gyerekek az iskolában?
2010. júl. 11. 13:59
 12/26 anonim ***** válasza:
78%
A heti 5-tel én is egyetértenék, de csak akkor, ha nem a többi órától veszi el a helyet, így is sok már a töltelékóra az általános- és középiskolákban. Még jó, hogy engem már nem érint a téma ilyen szigorúan.
2010. júl. 11. 14:01
 13/26 anonim ***** válasza:
70%

Mikor voltatok ti iskolások? Én pár éve érettségiztem. Most gyakorlatilag arról beszélünk, hogy heti 1, 5 vagy 10 órában lógjanak a diákok. Mert a legtöbb suliban a tesióra csak ebből áll, hogy mindenki elvan, nem csinál semmit, mert a tesitanár úgyis leszarja, aki meg esetleg csinálja, az úgyis alapból valami sportolóféle. Tehát nem oszt nem szoroz.

Az az egy-két óra középiskolától kezdve gyakorlatilag tök felesleges, csak a többi, értelmesebb tantárgytól vonja el az óraszámot. Mert az milyen már, hogy van ahol heti 3 tesi van, de történelem, fizika csak 1.

2010. júl. 11. 14:26
 14/26 anonim ***** válasza:
86%
Nyilván kell a többi óra is, de azért nálunk mind általános- mind középiskolában komolyan vették, ott nem volt lógás, igaz, volt játék (kézilabda, foci, hoki jég nélküli változata), de lógás nem volt, és egyik iskolám se volt sportiskola, egy mezei hétköznapi általános iskola és egy közgazdasági szakközép. Heti 3-nál kevesebb túl kevés, heti 3 és 5 között lenne ideális, 10 sok, de eltörölni nem szabad. És ha még lazítanak is a sok agymunka tantárgy között, ENNYI KELL. Nem lehet folyamatosan terhelni az agyat.
2010. júl. 11. 14:42
 15/26 anonim ***** válasza:
66%

Nem.Sőt teljesen el kellen törölni.

Aki sportol az nem attól a heti két órától edzett,aminek nagy része sorbanállás...

Viszont az meg nagy böszmeség,hogy szerencsétlen gyerekek tovább kell bentmaradni.Van olyan vidéki gyerek,aki ha nő az óraszám,akkor nem heti kétszer,hanem heti ötször csak a későbbi busszal tud hazamenni.És akkor még tanuljon....

2010. júl. 11. 16:59
 16/26 anonim ***** válasza:
38%
Egyértelműen jó lenne főleg ha mellette csökkentenék a rendes óraszámokat is mint irodalom matematika vagy történelem, mert ezek mindegyike szinte teljesen felesleges a heti 4-5 órában való tanulása. És ha én vagyok hízva de tudom mi történt 1907 június 3.-án vagy tudom elemezni Petőfi bármelyik versét attól még nekem nem lesz jobb és megfogok halni 50 évesen...
2010. júl. 11. 17:55
 17/26 bumbi02 ***** válasza:
70%
itt sokak nem látják az egész lényegét... 7-8 órát végig ülni agyilag fárasztó és jól esik az a kis 40 perc mozgás...sztem szükséges... szükségesebb miinthogy a deriválni tudjunk meg 4.foku logaritmus függvényeket megoldani... és igen sokak itt irták hogy igy is mennyi lusta ember van, pont emiatt kéne kicsivel több... van olya osztálytársam aki egész évben 3 tesin volt benn...(tanár osztályozó helyett kegyelemből 2est adott neki) olyan is a gyerek.. cigizik,iszik, füvezik....aztán h ha kell neki futni 2 kört meg is halt..
2010. júl. 11. 18:33
 18/26 anonim válasza:
65%
nemfognak ettől lefogyni az elhízottak, általában genetika....
2010. júl. 11. 19:12
 19/26 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem elég lenne heti 5-6, bár érettségi után én már könnyen beszélek :)

A lusta dögöt végre fel kell rázni, egyre több dagadékot látni az osztályokban. Egy év alatt egy kamasz rengeteget tud izmosodni, ezért kellene a több tesióra.

2010. júl. 11. 19:38
 20/26 bumbi02 ***** válasza:
70%
nem ettől fognak lefogyni, de legalább lemozogják azt amit esznek hogyha kötelező mozogni.. nálunk tesin azt csinálsz amit akarsz focizol,röpizel, kondi, röpi csak mozogj...mert ez a lényege a testnevelésnek nem az h profi talajtornász legyél stb..
2010. júl. 11. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!