Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hogyan reagálnál rá, ha...

Hogyan reagálnál rá, ha megtudnád, hogy a mai világ csak azért olyan amilyen, mert egy csapat időutazó visszament az időben, hogy megváltoztassa a történelmet?

Figyelt kérdés
2010. júl. 7. 23:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
huh, ez már nagyon szkifis :D
2010. júl. 8. 00:05
 12/20 A kérdező kommentje:
Egyébként a történelem egészen korai XX. századig tartó alakulását megnézve az egy nagyon lehetséges "eredeti történelem", hogy az Osztrák-Magyar Monarchia és a Császári Németország lett a bolygó vezető hatalma, csak ez nagyon nem tetszett az Antant országoknak, meg globális cowboy-t játszó USÁ-nak, ezért valamikor a jövőben, talán 2050 körülre kifejlesztettek egy időgépet és visszaküldtek egy tudóscsapatot, vagy egy antantbarát országból egy kommandóst mondjuk egy szerbet, 1900-ba és szépes lassan elkezdte átírni a XX. századot, hogy az Antanté majd a Szövetségeseké legyen a győzelem és a világuralom.
2010. júl. 8. 00:08
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát elég jó a fantáziád ezt meg kell mondani. Nem akarsz írni egy könyvet? Milliókat kereshetnél vele :D

(Egyébként ha már MOST tudnak teleportálni(!) és klónozni(!), akkor részben elképzelhetőnek tartom ezt is.)

15/f

2010. júl. 8. 00:16
 14/20 anonim ***** válasza:

szerintem is nagyon jó a fantáziád:o

a philadelphiai kísérletről hallottál?

2010. júl. 8. 00:19
 15/20 A kérdező kommentje:
A Philadelphia kísérletről már hallottam, de nagyon úgytűnt, hogy kacsa.
2010. júl. 8. 00:21
 16/20 anonim ***** válasza:
nem tudom ,hogy a P.kísérlet mennyire igaz, de abba is volt időutazás..Szóval arra is gondoltam,ha az igaz, akkor lehet,hogy már titokban tudják is,hogy kell utazni az időben.:D Lehet kifejlesztették jobban... De most is csak gondolkoztam kicsit:P
2010. júl. 8. 00:24
 17/20 anonim ***** válasza:
64%

1) A jövő nem létezik. Ha létezne, az azt jelentené, hogy minden előre meg van írva és akármit csinálunk, akármit gondolunk, úgyis az fog történni, aminek "kell" történnie. Vagyis nincs szabad akarat. Ez pedig szerintem így nem lehet igaz, mert így az egésznek semmi értelme nem lenne. Ettől még az időutazás létezhet, de a jövőből nem jöhet vissza senki. Bár igazából a múltnak mi vagyunk a jövője, tehát akkor eszerint egyáltalán nem lehet időutazás.

2) A történelem során sokszor volt olyan, amikor relatíve rövid idő alatt hatalmas fejlődés ment végbe. Pl. ilyen volt a XV-XVI. század fordulója is. Ez nem csak azzal magyarázható, hogy valaki visszajött. Egyszerűen csak felgyülemlett az "energia" és akkor manifesztálódott, mert megfelelők voltak a körülmények.

De a kérdésedre válaszolva, ha már megváltoztatták a történelmet, csak volt rá valami okuk. És valószínűleg nem az, hogy jól kicsesszenek velünk. Tehát ha tényleg igaz lenne, akkor örülnünk kéne neki, mert valószínűleg anélkül még rosszabb lenne.

A témához kapcsolódva olvasd el Orson Scott Card Múltfigyelők című regényét! Szerintem tanulságos.

Az ötödik lovas

2010. júl. 8. 00:56
 18/20 anonim ***** válasza:
64%

Ja, és még azt tenném hozzá, hogy ehhez el kéne gondolkodni, hogy hogyan is működik ez az egész.

Vajon létezett egyáltalán valaha "nem megváltoztatott" idő? Vagy, a te elméletedet alapul véve, a XX. század elején a semmiből megjelent egy időutazó és csinált valamit, ami miatt úgy alakult a történelem, ahogy. Aztán mondjuk a XXVIII. században megszületik az az ember, rájön, hogy ő volt az, aki megjelent a XX. század elején, ezért muszáj visszamennie, hogy a történelem így alakuljon. Ezért visszamegy.

Erre jó példa Fonyódi Tibor Katedrális című könyve.

Az ötödik lovas

2010. júl. 8. 00:59
 19/20 anonim ***** válasza:
88%

"Egyébként a történelem egészen korai XX. századig tartó alakulását megnézve az egy nagyon lehetséges "eredeti történelem", hogy az Osztrák-Magyar Monarchia és a Császári Németország lett a bolygó vezető hatalma"

Már megbocsáss, de szerintem ez egy irtó nagy baromság.

Én történész hallgató vagyok és leginkább ez a korszak érdekel. Ha végzek, szeretnék majd ezzel foglalkozni, úgyhogy értek egy kicsit a dologhoz.

Az OMM gazdasági-társadalmi roncsként kezdte meg az I. világháborút, így szükségszerű volt az összeomlása, ami akkor is megtörtént volna, ha megnyeri a világháborút. Max. igazságosabb határok mentén.

Az pedig a másik baromság, hogy Németország a világ ura lett volna. A németek nem akartak világuralmat. Ők csak azt akarták megelőzni, hogy a franciák revansot vegyenek az 1870-71-es porosz-francia háború miatt, meg akarták szerezni Lengyelországot az oroszoktól, több gyarmatot akartak Afrikában és gazdasági hegemóniát a Török Birodalom ázsiai területein.

Ha ez sikerül, azzal meghatározó tényező lettek volna a világpolitikában, de messze nem uralkodó erő. Az oroszok és az angolok még így is elég ellensúlyt képeztek volna mellettük, akár külön-külön is. Az USA meg pláne. Ez max. annyit változtatott volna, hogy az Anglia-Franciaország-Németország-OMM-Oroszország nagyhatalmi ötösfogatból USA-Anglia-Németország-Oroszország négyesfogat lett volna, esetleg egy regionálisan erős közép-európai konföderációval magyar vezetéssel.

"csak ez nagyon nem tetszett az Antant országoknak, meg globális cowboy-t játszó USÁ-nak"

És miért nem?

Az bizonyítható, hogy ha Anglia nem lép be az I. világháborúba, akkor az USA azt az országot támogatja, amivel a második legtöbb a gazdasági kapcsolata. És ez Németország volt. Akkor még nem voltak olyan elvi és erkölcsi ellentétek, mint a nácizmus a II. világháború alatt, ezért lelkiismeret-furdalás nélkül támogathatták volna őket. Az, hogy mi van Európában, az szerintem őket abszolút nem érdekelte, amíg az ő gazdaságuknak az jó.

Az ötödik lovas

2010. júl. 8. 01:11
 20/20 anonim ***** válasza:

"a múltat nem lehet megváltoztatni."

A lovat sem lehet kiváltani.

2010. júl. 8. 05:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!