Meddig globalizálódhat a világ? Mi lesz ennek a végeredménye?
Ez szerintem egy természetes folyamat.
Kinyílt a világ a technikának köszönhetően, több az információ, közelebb kerültek hozzánk más kultúrák.
Van jó oldala is, meg rossz is.
De elkerülhetetlen dolog szerintem.
Bele lehet avatkozni, de megállítani nem fogják tudni a globalizálódást.
"És akkor igen, több "országnak" 1 nagy egységes vezetése lesz."
És az miért baj? A nacionalizmus előtt is több etnikum élt egy "országban", a nemzetállam csak egy 150 éves hóbort! Meg amúgy is milyen jövője van a kis csipszar országoknak? Nem is a maguk urai. Az USA, Kína és Oroszország irányít. Mind több millió nkm-es területű! A jövőben meg hozzájuk csapódik India, Brazília és esetleg az EU, ha a nacionalizmus nem marja szét. Na de, akkor világpolitikai marginalizálódás és eljelentéktelenedés és a világ múzeuma szerepének betöltése vár. De sebaj, majd a nagy nacionalisták örülhet, legalább a sz@r az övék.
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:36
Én is így gondolom.
De ők még mindig tartják:D És ez a szomorú.
(Ha most azt írod, hogy a magyarok is, akkor nem tudom milyen környéken laksz:D)
A válasz írója 94%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:42
Értelmetlen a dolog ui a globalizáció a médián keresztűl közvetíti a nyugati életstílust és ezáltal a demokrácia is a globalizálódó értékek közé tartozik. Másrészt nem állítottam, hogy most azonnal el kell jönnie a világállamnak, nyílván 1-200 év mire azok a barbár szokások és hiedelmek eltűnnek és a kultúrák teljesen összemosódnak. Tehát az aggódalmad értelmetlen. Mellesleg a KKP azt tervezi, hogy fokozatosan 20(ha jól emlékszem) év alatt bevezeti a demokráciát Kínában. A koreai egyesülés is meg fog történni szerintem mihamarabb, sőt azt is olvastam, hogy a kínaiak benne is vannak az egyesítésben csak a wikileaks húzta keresztűl a számításaikat. A kitekinto.hu-n is volt egy cikk miszerint afrikában egyre kevesebb diktátor van és 2015-től már csak 3 lesz az egész kontinensen. Szóval esély az megvan, csak ezek nagyon lassú évszázados folyamatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!