Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Létezik olyan, hogy valaki...

Létezik olyan, hogy valaki nem politizál, nem érdekli a politika?

Figyelt kérdés
Sokan mondják, hogy engem nem érdekel a politika. Számomra ez a kijelentés érthetetlen, mert a politika magába foglal mindent ami az életben fontos, szerintem nem kell részleteznem (oktatás, egészségügy, közlekedés, stb). Ha meg valaki abszolút nem tájékozódik semmiről, mert őt állítása szerint nem érdekli, akkor mi alapján szavaz?

2019. márc. 18. 17:53
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Én már pár hónapja követem napról napra, és azt veszem észre magamon, hogy nem tudom eldönteni melyik párttal, ideológiával szimpatizálok, mert mindegyiknek van jó és rossz "hatása" is. Néha elég kellemetlenül is érzem magam ha valakivel politizálok, mert én magam sem tudom, mi lenne a jó/jobb.
2019. márc. 19. 10:29
 12/15 anonim ***** válasza:
én sem követem a politikát, bár nem utáltam bele. Egyszerűen nem követem a napi eseményeket sem, a koronavírusról sem olvastam 500 oldalt, a szalagcímeket elolvasom a napi sajtóban és ennyi. Se időm, se energiám rá, nem azért, mert rettenetesen el lennék foglalva. Beleuntam, de nem utáltam meg. Nem látom értelmét. Most, hogy egy ellenzéki jelöltet indítanának, hááát, nem tudom, hogy kire szavaznék, ha most kellene szavazni. Attól tartok, ha egy ellenzéki jelölt lenne és esetleg nyerne, akkor ugyanott lennék, mint a fidesznél. Akkor az ellenzéki jelölt és tanácsadói leváltanának mindenkit, holott nem hiszem, hogy az összes vezető, félvezető, stb. alkalmatlan lenne. Tehát, leváltanának mindenkit, álláspályázat nélkül kerülnének vezetői pozícióba és megint ott vagyunk, ahol voltunk. Megint a sógor-komaság kerülne előtérbe, csak épp másik rokonságnál.
2021. febr. 4. 22:31
 13/15 anonim ***** válasza:

Az oké, hogy fontos a közlekedés meg az egészség stb meg amit írtál.

De ettôl függetlenül sosem érdekelt hogy most ott vana tv-ben az elnök aztán beszédet mond.

Miért is érdekeljen?

A családom mindig szavazott, nekem még nincs lehetőségem.

Számomra ezerszer fontosabb dolgok vannak az életemben

Nem is értem hogy lehet valakit a politika alapján megítélni.

Találkozol vele és: "bocs, de kire szavazol? "

"A Gyurcsányra/az Orbánra"

"ja, akkor viszlát"

Nekem fontosabbak a macskáim, a családom, a barátaim, a tehetségem mint az hogy én a politilával foglalkozzak. Sosem fogom érteni és sosem fog érdekelni.

De csak mondom, hogy én voltam mindig az okosabb gyerek az iskolában, én voltam aki mindig bölcsebb volt nem pedig azok akik ilyen rosszindulatúan ide kommenteltek lenézve mindenkit, úgy hogy nem is ismeril a háttereket.

Érti aki érti.

2023. júl. 22. 12:12
 14/15 anonim ***** válasza:
Engem se érdekel a politika
máj. 12. 17:45
 15/15 anonim ***** válasza:

12. vok:

Kónya Endre kegyelmet kapott pedofilvédő és Vásárhelyi István elítélt pedofil óta már más a véleményem, vagyis elkezdtem újra felvenni a fonalat a politikával kapcsolatban, de kb. kapkodom a fejemet a sok korrupció, uram-bátyám, stb. miatt. Azt kell, hogy mondjam, vmilyen szinten muszáj képben lenni, mert akkor nem értem, hogy miről szólnak a hírek, mi történik az országban, miért tüntetnek, stb. Akkor úgy érezném, hogy a fejem felett döntenek. Nem érteném a boltok árait, hogy valóban elmaradt volna érdeklődés hiányában a szegénység - ahogy egy fideszes képviselő mondta. A történelemnek bizonyos részeit is jó lenne ismernem, jobban megérteném a jelen politikát.

máj. 18. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!