Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » 18éves vagyok most végeztem...

18éves vagyok most végeztem az iskolával.1évig nem tanulok tovább, addig járhat valami pályakezdő támagotás nekem? (lenn tovább)

Figyelt kérdés

úgy hallottam egyik ismerősömtől, hogy ő ilyenkor utánanézett és kaphatott havi 16ezret, de ennek már jópár éve, kíváncsi vagyok, hogy iylen még létezik

ugyanis egy évig nem tanulok és nem is dolgozok

(hanem készülök afelvételimre, ami jövő áprilisban esedékes) mit tudtok az ilyen támogatásról?létezik? és hova forduljak?

2010. jún. 30. 11:56
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
90%

Te nagyon el vagy tévedve.

Ha valaki a Színművészetire akar menni, annak tudnia kell legalább normálisan írni( és ahogy látom, te nem nagyon ismered a magyar nyelvtan szabályait,sem az írásjeleket). Ráadásul nem kell egy évig tanulnia azt a pár monológot és verset ( én suli mellett egy hónap alatt megtanulok annyit) - vagy majd a szövegeket is hónapokig magolod?

Úgyhogy, rossz duma erre fogni, hogy miért nincs időd elmenni dolgozni úgy, mint mást normális embernek.

Mondd meg őszintén, hogy nincs hozzá semmi kedved, mert könnyebb segélyen élni.

2010. jún. 30. 20:49
 22/45 A kérdező kommentje:

ez nem segély

10eezr forint körüli VOLT

és igen mivan ha én rendesen fel akrok készülni?

dolgozni meg m,ás okból sem megyek el most, de amint írtam nem kötöm az orrotokra

meg ne félj fogok dolgozni még talán halálomig is , így hogy ennyire emelik a nyugdíj korhatárt

te ebből nem éreznél semmit mert én kapnék 10ezer forintot, szerintem ne ez zavarjin ennyire...mások többet vesznek el

és mi abbana gond, hogy utánajárok hátha van támogatás? ha nincs akkor oké elfogadom, mertz dolgozni nem lesz időm

mi baja van ebben ha utánajárok?

3X felteszem akérdést: ha te lennél ilyen helyzetben, hogy nem tudnál elmenni dolgozni, meg inkább akkor nem kell pénz, mert az idő a fontos, meg hogy felkészüljek rendesen, hogy később abban dolgozhassak amiben szeretnék és ha ehhez lenne némi támogatás, te nem élnél vele?

ne legyünk álszentek

és ez emg nem egy publicisztikai oldal, ahol nagy bűn ha félregépelek! de nem lepődök meg magyar mentalitás hogy irigyek mindenre és kötegednek

te az én esetleges 10ezremre vagy irigy?

2010. jún. 30. 21:29
 23/45 A kérdező kommentje:

ja majd jövőre ha felbesznek aSzínművészetire, mert felfognak!

akkor majd ténylegesen irigykedhetsz!

és azért fognak fel venni, mert lelkiismeretes készültem rá! mert ez az életem, ez alegfontosabb és ezért küzdök!

és mindent megteszek érte!nálam ez az első jelenleg, mert meghatározza majd ajövőbeli életem, miért oylan nagy gond ha erre sezretnék legintenzivebben koncentrálni?

2010. jún. 30. 21:33
 24/45 A kérdező kommentje:

és ha nincs támogatás oké! teljes mértékben elfogadnom, de úgy hallottam van miért baj ,h. utána kérdezek hátha?

ez ne legyen már akkora bűn

dolgozni ennek elelnére sem megyek majd el és nem lustaságból!

2010. jún. 30. 21:34
 25/45 A kérdező kommentje:

oké, lenyugodtam és elnézést kérek, hogy azt írtam, hogy majd jogosan lehetsz irigy ha felvesznek, ennek nem sok értelme, mert nem ismerlek

csak elég ideges lettem, azért amit írtál

nekem ez nem oylan dolog, hogy elvárom,h. támogassanak, mert úgy könnyebb, csak szimplán hallottam róla,hogy esetleg van ilyen

mondták, hogy hülye vagyok ha nem járok utána, de ezek szerint nincs

de ha emg lenne akkor miért ne vehetném igénybe? ilyen egyszerű, nem kéne így túlspilázni h "lusta a munkához" fogok én még dolgozni ne aggódj, meg dolgoztam is már, napi 12órában is, 7végén is ha érdekel

csak szomorú vagyok, hogy megint iylen előítéletesek az emberek:s és kicsit azért álszentek:(

2010. jún. 30. 21:45
 26/45 anonim ***** válasza:
100%

de te szerencsétlen milyen PÁLYAKEZDÉSI támogatást akarsz kapni, ha egyszer nem dolgozol? az a pályakezdő aki dolgozik, érted? annak jár(na) ha lenen akinek dolgoznia kell és nem tanulni megy.

és jah, 1 év alatt bőven lenen időd dolgozni. mellesleg senki sem irigy rád, a legbénább legszegényebb kifogás, h mi irigyek vagyunk rád. irigy a halál.

2010. jún. 30. 22:07
 27/45 A kérdező kommentje:

képzeéld el létezett ilyen

és igen pályakezdő támogatásnak hívták

nem találtam ki

fentebb meg leírtam már erre az "irigység" dologra a véleményem és elnézést is kértem, azért meg sajnállak ha nem tudod elfogadni abocsánat kérst, a szerencsétlen és egyéb jelzőket még kérlek szépen mellőzd

nem hiszem el, hogy az emberek nem tudnak értelmesen "vitatkozni" ez meg téged minősít

2010. jún. 30. 22:18
 28/45 A kérdező kommentje:
és mi van akkor ha 1évig nem megyek el dolgozni? ez miért fáj neked?
2010. jún. 30. 22:24
 29/45 anonim ***** válasza:

Tudod, te tényleg nagyon naiv és buta vagy. Sajnálattal közlöm veled, hogy NEM fognak felvenni a Színművészetire.

1. Nem, ez nem egy publicisztikai oldal, ahol egyetlen hibát sem ejthetsz, és nem kötekedem - csakhogy a magyar nyelv szabályait alkalmazni alapvető műveltség és elvérés. Egy kis igényesség, csak ennyi kellene... mert ma csupán a kamaszok és a hülyék írnak így, normális embernek nem esik nehezére begépelni néhány pontot és vesszőt. Ha én tudok ilyen választ adni, te miért nem?

eddig nem én vagyok annyira elszállva magamtól, hogy határozottan tudjam, biztosan felvesznek egy olyan szakra, ahol a jelentkezők 90%-a kihull.

2. Nem, egy év nem rendes felkészülés. Ha ennyi kell neked a rendes felkészüléshez, tényleg eszedbe se jusson a Színművészeti. Ezzel a hülye kifogással csak magad hitegeted. Ehhez több tehetség kell, mint felkészülés. Mellesleg, nem a felkészültség az, amiért fel fognak venni valakit...

3. Nem lesz időm dolgozni. Ha egy olyan kérdést teszel fel, amit nem fejtesz ki bővebben, ne várj más reaciókat. Ez a "nem lesz időm" igenis kamuszagunak tűnik. Eddig felsorolt problémáid alapján valószínűleg valami olyan dolog,amiről csak te hiszed, hogy minden időd elveszi. Az a baj, hogy megszólalásaidból süt, hogy szereted magadnak bebeszélni a dolgokat.

4.. Ha most annyira nincs pénzed, hogy kell az a havi 10 ezer, akkor miből fogod fizetni a színművészetit? Tudod, hogy mennyi a tandíj? És hogy támogatotton is mennyi kiadással jár?

5. Soha nem lennék rád irigy. Ez csak a primitív emberek mentőöve, mert ezt a legkönnyebb ráfogni valakire. Ne haragudj, de benned egyetlen olyan megbecsülendő, értékes tulajdonságot sem találtam eddig, amit szeretnék a magaménak vallani.

6. Igen, jogosan fájhat nekem a 10 ezer forint. Merthogy a segélyt az adófizetők pénzéből fizetik - vagyis az enyémből is. Te egy évig éldegélsz az én pénzemen, hogy hiú ábrándokat kergess, míg én keményen megdolgozom az álmaimért.

Vagy most akkor én is készüljek egy évig otthon, mert csak jövőre megyek egyetemre? A te szüleid pénzéből például? Te meg majd nem tudsz venni egy új nadrágot, amiben elmenj a felvételire, mert azt a pénzt, amiből megvetted volna, már levonták a szüleid fizetéséből, hogy én itthon dőzsölhessek?

Szerintem válassz olyan szakot, ami a te értelmi szintedhez illik.

2010. júl. 1. 09:05
 30/45 anonim ***** válasza:
Nem jár ilyenkor támogatás, akkor meg min kell vitatkozni? -_-
2010. júl. 1. 09:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!