Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek mi számít manapság...

Szerintetek mi számít manapság szegénységnek? Helytálló lehet a saját meghatározásom?

Figyelt kérdés

A kérdést most konkrétan egy másik kérdésre beírt válasz inspirálta, idézem: "Egy okosteló 100ezer+ akinek ilyenje van, az a szükségleten túlból fedezte = gazdag"

Valahogy egyáltalán nem tudok egyetérteni vele, annak ellenére sem, hogy amúgy erős kritikával állok a fogyasztói társadalomhoz, és pl. pont a mindenféle okoskütyük többségéről az a véleményem, hogy sokkal nagyobb részben veszik trendkövetésből, mint valódi szükségletből. Ebben az értelemben tényleg lehet mondani, hogy luxuscikk végül is.. csak hát a gond, hogy nagyon sokan (gyakran tévesen) alapszükségletnek tekintik, ezért aztán hitelre is megveszik ugyebár..

Szóval, szerintem a fenti megközelítés (hogy aki bármire tud még költeni az életben maradáson kívül) inkább a mélyszegénységen felüliek meghatározása lehetne. Ami viszont még igen messze van a gazdagtól!

Ahogy én határoznám meg a szegényt: az, aki a havi bevételéből nem tud annyit félretenni, hogy mondjuk 2-3 havi megtakarításával egy hónapnyi vésztartalékot tudjon képezni magának. Mert bizony enélkül nagyjából a "hónapról hónapra élés" marad, ahol komoly gond mondjuk egy tönkrement háztartási gépet kicserélni, hosszabb betegség esetén eltartani magadat, az önálló élet beindításának időszakáról (saját lakás, családtervezés) nem is beszélve..

A kérdést jobb híján tettem ide, mivel itteni kérdés kapcsán merült fel az idézett meglátás.. nem arra akarom kihegyezni, hogy melyik párt / háttérhatalom, vagy bármi miatt szegények az emberek..

2018. dec. 10. 12:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

Akinek okostelója van vagy gazdag vagy idióta,mert feleslegesen dob ki pénzt.

Az okosteló NEM LÉTSZÜKSÉGLET! Azoknak találták ki, akik managerek, pénzemberek, mérnökök, projecteket vezetnek vagy annakj irányításában dolgoznak. Nekik szükséges azonnali adminisztratív kapcsolat, adatátvitel. Real time kalkulációs, grafikonos elemzéseket kell egymáshoz eljuttatni. Senki másnak nincsen szüksége rá.

A mai fiatalok nem tudnak meglenni debil f*zbukozás nélkül elismerem, de ez szellemi igénytelenségből fakad és nem létszükségletből. Ha én kitalálom hogy 8K TV-nélkül nem tudom élvezhetően nézni a Való világot meg a Barátok köztet, akkor ez létszükségletet hoz létre? Ha hitelre veszek a konyhába is egyet, meg a WC-be, akkor megérdemlem mert a pénzt elvertem,mert volt mit

2018. dec. 10. 15:35
 12/13 anonim ***** válasza:
48%

Szerencsére erre van definíció, nem kell nekünk találgatni :)

Azokat tartják szegénynek, akiknek a jövedelme az első 3-4 decilibe tartozik. Azt hiszem ez most azt jelenti, hogy ahol egy háztartásban 100-120 ezer alá esik egy főre a bevétel, az szegény a többiekhez képest.

2018. dec. 10. 15:58
 13/13 anonim ***** válasza:

#9, #12-nek:

Ha ezt elfogadjuk, akkor Magyarország lakosságának kb 35-40%-a szegény!

2018. dec. 10. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!