Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ennyi hirdetésért nem lehet...

Ennyi hirdetésért nem lehet panaszt tenni?

Figyelt kérdés

Hol lehet panaszt tenni ha egy újságban, egyszerűen túlzásba viszik a hirdetéseket? Egy napilapról van szó, a szerkesztőségnek már írtam, de válaszra sem méltatnak, pedig normális hangvételű levélben érdeklődtem meddig fog tartani még ez a dolog, de a mai szám már végleg sok.

Egy 6 oldalas újságról van szó, eddig 2-3 teljes oldalas hirdetést pakoltak bele maximum mikor valami politikai téma volt, az is sok volt, erre a mai számban, a 16 oldalból 4 teljes oldalt vesz el ilyen hirdetés, egy a tipikus kék hátteres, kettő családok éve, majdnem ugyanaz mindkettő, a harmadik meg valami művészeti dolog.

Akárhogy veszem ez 25% tartalom helyett szemét, és ezért kérik el a teljes árat? Ilyenre van valami hivatalos út? Igazából tudom, nem kéne akkor megvenni, de már több mint két évtizede jár, ez a dolog meg -2 éve vette ekzdetét először mikor volt az első olyan konzultációs micsoda.

2018. nov. 27. 13:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A teendőid:

1.) Nem veszed meg többé a lapot / felmondod az előfizetést ha van.

2.) Olvasod helyette az internetes magazinokat. Reklámblokkolót töltesz le az internetböngészőbe és a reklámok 90%-át soha többé nem látod.

2018. nov. 27. 13:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Miért kellene panaszt emelni? A reklám tartja fent ezeket az újságokat. Ha valaki kifizeti a reklámot akkor joggal várja el hogy meg is jelenjen. Jó, hogy nem méltattak válaszra, mert semmi közöd a lapszerkesztéshez, ahogy beleszólásod sincs.

Ha a matekom nem rossz, akkor a 6/2-3 oldal az 30-50% reklám, míg a 16/4 az csak 25% reklám, és mégis ez zavar téged a legjobban.

2018. nov. 27. 14:02
 3/7 A kérdező kommentje:

Szerintem annyi közöm igen is van mivel végsősoron az olvasó az aki pénzt ad a lapért. Az olvasó pedig a tartalomért szeretne fizetni.

Amúgy elírtam ott is 16 akart lenni. Viszont akárhogy nézzük 3-4 oldal a 16-ból az rengeteg. Rakják bele külön pótlapon akkor szerintem senki sem bosszankodna miatta.

2018. nov. 27. 14:31
 4/7 anonim ***** válasza:
90%

Az kiderült, hogy nem egy matek zseni. :)

Persze ettől még jogosan bosszankodik a sok hirdetésen - engem is idegesít, ha pl. egy netes oldalra kapcsolva újra és újra betolják ugyanazt a hírdetést amikor lapozok vagy megnyitok valamit.

2018. nov. 27. 16:47
 5/7 anonim ***** válasza:
91%

Te a tartalomért fizetsz - azt olvasod el belőle és nem a reklámot.

A hírdető meg azért fizet, hogy odatolják a tartalom mellé az ő reklámját, hátha észreveszed.

Sajnos nem a vásárlók, olvasók tartják fenn a lapokat, hanem a hirdetések. ha nincs hirdetés akkor neked sem lesz mit megvenned. Most dömping van a nemzeti konzultációs hirdetések miatt (gondolom abból volt sok), ebből most lesz bevételük és később nem. Majd amikor vége ennek a kampánynak akkor megint kevesebb lesz a hirdetés.

2018. nov. 27. 16:50
 6/7 A kérdező kommentje:

Nem a matekkal volt gond, csak elírtam, lemaradt az 1-es a 6-os elől, lényegtelen.

Amúgy, netes, TV-s reklámhoz képest itt annyi a különbség, hogy itt úgymond az ember közvetlen a reklámért fizet ha úgy veszem.

2018. nov. 28. 04:51
 7/7 anonim ***** válasza:
41%

Akkor ne vedd úgy és kevesebbet idegeskedsz!

:)

Tenni úgy sem tudsz ellene ha nem akarsz mást olvasni ezután.

2018. nov. 28. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!