Ha a köztéri dugig telt szelektív hulladékgyűjtő mellett nagy halomban áll a szemét hol érdemes panaszt tenni, ha az önkormányzat a felé intézett panaszokra nem reagál?
Nálunk is ez a helyzet. Tele van a város ilyen "szemétlerakókkal".
Sokan a sittet is oda dobják. Kocsmárosok meg az üres műanyagfalkonokkal nem vacakolnak, hogy egyenként dobálják be. Egy zsákban lebaxák a gyűjtő mellé.
De hulladékgzdálkodó is ritkán üríti. Sokszor volt már hogy vittem a pet palackokat de nem tudtam beledobni mert fullra tele volt. Ilyenkor kidobtam a közlben lévő konténerbe.
"Oda kell menni és beledobni."
1. Hova ha dugig tele van a kuka?
2. Azért mert a házam elé tették a gyűjtőket nekem kötelességem nap mint nap más szemetét elrakni?
3. Ha a ki helyezett gyűjtőkbe papírt, műanyagot és üveget lehet dobni a ruhát, romlott ennivalót, macskaalmot mégis hová dobjam?
Az alapprobléma, hogy nincs megfelelő érdek. ha például jó részét az önkormányzati vezető és/vagy a hulladékkezelési vezető kapná, gyorsan kiderülhetne, mennyire alaposan képes intézkedni.
A kocsmáros is visszakaphatja reggelre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!