Mit jelent az, hogy forradalom és mit az, hogy ellenforradalom?
Dehát ezt is pontosan fogamaztam meg-idézem magamat:
"56-ban a felszabadulás után körön kívül került egykori elnyomók is próbáltak...
7.
Képzeld el, ezt a nevet én választottam. Ha azt választom, Albert Einstein, akkor jobban igazam lenne?
Nos. Lehet elemezgetni, hogy a Horthy korszak idejétmúlt volt - e, voltak - e hibái, stb. Azt viszont ki lehet jelenteni, hogy Rákosi rezsimje sokkal elnyomóbb volt.
Tudható, hogy nem volt legitim, hiszen megszálló idegen sereg ültette az ország élére. Soha nem nyert választáson.
Tényként ki lehet mondani, hogy '56 - ban a felkelők túlnyomó többsége munkásfiatal és egyetemista volt.
Tehát, mint látható, ismereteid enyhén szólva hiányosak, vagy ami rosszabb, tudatosan hazudsz.
11.
Szóval te magad válaszolod meg a kérdéseid?
"56-ban a felszabadulás után körön kívül került egykori elnyomók is próbáltak"
Hát nem. Nem ez volt a jellemző.
Ez a "majom" nagyon ravasz mert tudatosan TERELI a témát.
Megismétlem az EGYETEMI OKLEVELET érő válaszomat:
A forradalomban az elnyomottak harcolnak a hatalmon lévő elnyomók ellen míg az ellenforradalomban a hatalomból kibukó egykori elnyomók akarnak visszakerülni a hatalomba a hatalmat megszerző egykori elnyomottak helyett!
Erről van szó mert ez volt a kérdés!
Nem kell idehozni Horthy-t meg Rákosit meg semmi egyebet.
Az volt a kérdés, hogy mi a forradalom és mi az ellenforradalom.
Ezt a kérdést én válaszoltam meg.
Úgyhogy a téma le van zárva.
13:
Naaaaa...!!!!!
Horthy reszketett az örömtől amikor hírét vette az 56-os zavargásoknak. Tagadod? Szemrebbenés nélkül tagadod?
Szabó László Bűnügyi múzeumában olvasható hogy Hortobágyi Leventéék MIT tettek az események során. Tagadod? Kaland a cellában a fejezet címe. Tagadod? MEGTÖRTÉNT!
Lol hát nem... a nemesek elmenekültek külföldre. Munkások elnyomottak lázadtak.
Padlássöprés
Éhezés
Erőszakos TSZ esítés
Gulágok
Recski munkatábor
Gyárak bezárása erőszakos àllamosítás
Konkrètan az újsàgokban csalán leves receptet írtak le mert annyira nem volt étel.
A disznóvágás tilos volt.
Minden magàntulajdont elvettek. Szinte kötelező volt városokba költözni az államtól függeni.
Innen ered hogy nem önàllóak az emberek.
Elvették a vagyonukat a kiskertet az állatokat.
"a Kádár-rendszerben amikor még volt igazság és demokrácia elvitték volna a börtönbe"
Én büszke lettem volna rá, ha Csermanek alatt politikai okból becsuktak volna.
No, és milyen szörnyűségeket találtál rólam, a 43 éves, családos dolgozóról a Guglin? Tisztelj, én egy melós vagyok, proletár!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!