Mit jelent az, hogy forradalom és mit az, hogy ellenforradalom?
A gond azzal volt, hogy egy kommunista rendszerben, egy forradalom, mint olyan, nem értelmezhető. Olyan mint a nullával való osztás. Hiszen, mondták ők, a rendszer a valaha volt legigazságosabb berendezkedés, a munkások hatalma. Ergó, ezt lecserélni csakis visszalépés lehet. (
De valami mégis történt '56 - ban. Próbáltak terelni, a burzsoázia lázadása volt, sajnálatos események, később maradt az ellenforradalom.
De ez is bukó. Mert akkor mikor volt a forradalom?
forradalom: lázadàs a fennálló rend hatalom rendszer ellen
ellenforradalom: lázadás a lázadók ellen
Segítek mert úgy látom nagy a káosz egyesek fejében...
Először is...:
A forradalom is és az ellenforradalom is abban hasonlít egymásra hogy "mindketten" a fennálló rend ellen harcolnak.
Mi a különbség?
Két társadalmi osztály van:
-Elnyomók...
-Elnyomottak...
A forradalomban az elnyomottak harcolnak a hatalmon lévő elnyomók ellen míg az ellenforradalomban a hatalomból kibukó egykori elnyomók akarnak visszakerülni a hatalomba a hatalmat megszerző egykori elnyomottak helyett!
Úgy gondolom a kérdést a helyére tettem azzal hogy a választ pontosan megfogamaztam...
Ui:56-ban a felszabadulás után körön kívül került egykori elnyomók is próbáltak visszakerülni a hatalomba mert azt senki se próbálja nekem bemesélni hogy az uradalmát 45-ben elveszítő "Szapáry gróf" belenyugodott a helyzetébe hogy egy szobakonyhás ólban tengődik és 56-ban nem érezte úgy hogy...ismét eljön az ő ideje!
Nem jött el.
5.
Kicsit olvasgatnod kéne, tanulni, tájékozódni a korról.
"5.
Kicsit olvasgatnod kéne, tanulni, tájékozódni a korról."
?
:DDD
Ezt nekem címzed aki pontosan megválaszoltam a saját kérdésemet? Pontosan miattad tettem mert a te válaszod volt egy értelmezhetetlen zagyvaság!
Elképesztő hogy egyeseknek milyen vastag a bőr a képükön...Hülyék és lehülyéznek mást szemrebbenés nélkül. Elképesztő. Bár a "neved" árulkodó...A zsebtévéből a majom.
A válaszom:
A forradalomban az elnyomottak harcolnak a hatalmon lévő elnyomók ellen míg az ellenforradalomban a hatalomból kibukó egykori elnyomók akarnak visszakerülni a hatalomba a hatalmat megszerző egykori elnyomottak helyett!
EGYETEMI DIPLOMÁT ÉR.
"Tehát 56 ban bárók grófok és hercegek rohangáltak az utcán... érdekes."
Is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!