Szerinted melyik magyarországi megye a legélhetőbb és melyik a legélhetetlenebb?
"Pest megye a legélhetőbb"
Pont az a legganébb. Két évet éltem Büdöspesten, csak az ellenségeimnek kívánom.
Az lehet, viszont egyedül ott van lehetőséged szinte olyan fizetést kapni a munkádért, ami legalább nyomokban konvergál a nyugati bérekhez.
Keleten meg általános, hogy a falvakban 90-100%-os a munkanélküliség, és fehérember akkor menjen arra, ha megunta az életét.
"Az lehet, viszont egyedül ott van lehetőséged szinte olyan fizetést kapni a munkádért, ami legalább nyomokban konvergál a nyugati bérekhez."
Nagy tévedés.
Akkor megcáfolnál? Csak mert az, hogy a pesti keresetek háromszor-négyszer annyiak mint a vidékiek, ez már régóta bizonyított tény.
Kiskunvalagon meg Fosófalván meg örülhetsz ha 47 ezerért szedheted a sörösdobozt az autósztráda mellett.
A piros kezet visszakaptad.
"... ezen belül Szombathelyen a legboldogabbak az emberek."
Ja. Jordán Tamással az élen...
1-sel értek egyet, de jobb lenne régiókat nézni.
Borsodon belül Miskolc és környéke elég jó, de egy Putnok vagy Ózd már elég necces, az ország alja.
Jordán Tamás:
"Szombathely egy 2000 éves város, jelentős múlttal, hagyományokkal, és a nyugat közelsége is számít – magyarázta a boldog város titkát a Kossuth-díjas Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója.
– Kultúrváros, egyetem van benne, és amit én a színházban látok, hogy nagyon nívós, értékes közönség látogatja az előadásokat. Ha a város boldogságszintjéhez egy kicsit is hozzájárult a színház tevékenysége, akkor büszke vagyok rá. Én 2007 óta vagyok szombathelyi lakos és előtte is sokat jártam le, és nagyon jól érzem magam itt, ez egy szeretnivaló város, nem véletlen, hogy ebben a boldogságversenyben első lett."
Ki beszélt itt külföldről, kedves #18? Az vitán felül áll, hogy egy német Scweindorfban a többszörösét megkeresed a budapesti béreknek is.
Én országos viszonylatban értettem. Budapesten ugyanazért a melóért jóval többet fizetnek, mint egy vidéki megyeszékhelyen, faluban meg már annak is örülni lehet, ha nincs 100%-os munkanélküliség.
Ez nem jelenti azt, hogy Pesten akkor már mindenki nyugati fizetést kap. Oh nein nein nein, egyáltalán nem! Alapból a multik azért jöttek ide, mert itt nem kell sokat fizetni a melósoknak, mindig lesznek balekok, akik szaréhugyé' húzzák nekik az igát, ebből termelnek extraprofitot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!