A szüleim, édesanyám és édesapám magyarok velük együtt én is, és a testvéreim is. Anyám, apám Erdélyből származnak azon belül Bihar megye, Nagyvárad. Romániában élunk egyelőre. Most akkot Román, vagy Magyar vagyok?
Figyelt kérdés
2016. dec. 14. 16:15
1/13 A kérdező kommentje:
Akkor*
2016. dec. 14. 16:17
3/13 anonim válasza:
Magyar anyanyelvű román állampolgár.
4/13 anonim válasza:
Sokan szeretik túl húzni ezt a dolgok, de nem számít a neved, vallásod, születési helyed. Egyetlen dolog számít, hogy minek vallod magadat.
5/13 anonim válasza:
Magyar vagy, nem csak "magyarul beszélő"
6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat. Magyarul beszélek, magyar óvodába jártam, magyar általánosba jártam. És jelenleg magyar szakközép suliba járok. Magyarul beszélek mindenhol, üzletekben/boltokban, és magyarnak vallom magam.
2016. dec. 14. 17:20
7/13 anonim válasza:
Magyar nemzetisegu (romanul minoritate) roman allampolgar (cetățenie).
8/13 anonim válasza:
Először is: nem csak attól függ minek vallod magad.
Másodszor: Nem vagy román. Még akkor sem ha néhány idióta honfitársam lerománozna román állampolgárságod miatt. Magyar vagy, és maradj is annak.
9/13 anonim válasza:
Elsősorban az vagy aminek érzed magad. Ha Magyarnak érzed magad akkor az vagy. Nem egy papírfecni fogja megmondani milyen nemzetiségű vagy, és nem is az akkori politikusok akik az oka annak hogy ez a kérdés létrejöhetett.
10/13 anonim válasza:
Az előbbihez. Fontos a papírfecni is. Azt mondja meg, mi a hivatalos megnevezésed, mert ez jelenti a nemzetközi működésben az eligazodást. Ha az igazolványodban, útleveledben az áll, román állampolgár, akkor ez így van. De ezenfelül van egy közönséges, hétköznapi életed, gondolkodásmódod, viselkedésed, emberkehez való viszonyulásod, és mindenekelőtt tetteid. És ha ezekben magyar vagy, akkor te magyar vagy úgy is, ha nem beszélnél magyarul. Emlékeztetlek egy régi erdélyi "honfitársadra". Az a bizonyos Mátyás nagyon kevéssé tudott magyarul. Ő a latint kedvelte. És nézd tetteit, nézd a vélekedéseket, majd kérdezd: ő magyar? Aki ismeri, habozás nélkül igent mond. És ez a lényeg. Az a pár kukacoskodó meg nem számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!