Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért utáljátok a Fideszt?...

Miért utáljátok a Fideszt? Milyen érvetek van ellene?

Figyelt kérdés
Orbán Viktor hogyan kormányzott 1998 és 2002 között?
2010. jún. 20. 14:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
90%

Azért mert pont ugyanúgy hazudnak mint az MSZP, hangzatos szavak, kevés gyakorlati megvalósítás. A saját érdekszférájuknak kedveznek és nem a hétköznapi embereknek.

Nálunk is van Fidesz képviselő, aki ha be van kapcsolva a kamera, a tv-ben elszidja az MSZP képviselőt, de este meg együtt vacsoráznak és együtt járnak horgászni. Ők maguk, már többször elmondták nekem, hogy a TV-ben látottak csak színjáték, mert minden a folyósokon dől el, a háttérben. Azt is, hogy ha kitöltenek négy évet, akkor nekik az jó fizetés, biztos nyugdíj…stb és ezekért az előnyökért politizálnak.

Személy szerint meg tök mindegy, hogy melyik párt kormányoz, mert én egy múltinál dolgozom és a fizetésemet, lehetőségeimet, eddig nem befolyásolta az, hogy melyik kormány van hatalmon.

2010. jún. 20. 15:03
 12/19 anonim ***** válasza:

utolsó ásd már el magad!

"Én, bármivel is állnának elő sosem támogatnám őket."

Hmmm...grat! de azért te sem érzelmi alapon politizálsz!

2010. jún. 20. 15:28
 13/19 anonim ***** válasza:
Tökmindegy mi volt, az emberek úgyis elégedetlenek meg azt szidják ami épp van. Orbán 1.kormányzása nem volt jó, volt országimázsközpont meg Széchenyi-terv, meg ami jó volt az is csak a bokros-csomag hatása miatt.
2010. jún. 20. 16:07
 14/19 anonim ***** válasza:

A 15.03-as válasz nagyon tetszett, én is gondoltam, hogy így mennek a dolgok, de jó, hogy valaki vissza is tudja igazolni.

Az én válaszom arra, hogy mi a bajom a FIDESZ-szel az lenne, hogy egy új pártállamot épít ki, vagy - ahogy az Alkotmány fogalmaz - a hatalom kizárólagos megszerzésére törekszik. Naponta hoznak egy-egy új törvényt, alkotmánymódosítást, ami arról szól, hogy az összes köztisztségbe csak és kizárólag fideszesek kerülhessenek, úgy alakítják át a választójogot, hogy a kisebb pártok már képviselőjelöltet se igen tudjanak állítani, és még aránytalanabb legyen a rendszer a győztes javára stb. Nagyon veszélyes játék ez. Ha tudnak itt csinálni valamiféle gazdasági csodát, látványos életszínvonal-emelést (aminek semmi jele), akkor utólag majd őket igazolja a történelem. De ha nem, sőt ha folytatják a nagy propaganda mellett a megszorításokat, akkor csúnyábbat buknak, mint bárki más. Csak az a baj, hogy mi is bukunk velük.

2010. jún. 20. 16:11
 15/19 anonim ***** válasza:

ami arról szól, hogy az összes köztisztségbe csak és kizárólag fideszesek kerülhessenek, úgy alakítják át a választójogot, hogy a kisebb pártok már képviselőjelöltet se igen tudjanak állítani, és még aránytalanabb legyen a rendszer a győztes javára stb. Nagyon veszélyes játék ez.

nem vagy valami jártas a politikában. a Fidesz ha azt akarná hogy csak az ő emberei legyen pozicióban akkor nem ezt a választási rendszert hagyta volna meg, hanem egy tisztán egyénit.Az, hogy a kis pártok meg tisztán listás besjutást akarnak az abszurd.Nem jutattja magát előnyhöz de hátrányhoz sem, és ez így korrekt.Szerintem se volt jó a 98-2002 közötti kormányzás, de rosszabb se mint az elmúlt 8 év.(esetleg Bajnaiékat lehet kivenni ebből mert ők nem igazi politikusként voltak kormányon hanem szakértőként)Mivel, hogy valakire volksolni kell, mert rossz és rosszabb közöt is van különbség én úgy gondolom, megérdemelnek még egy lehetőséget.

2010. jún. 20. 17:34
 16/19 anonim ***** válasza:
63%
annyiszor leírtuk már, hogy megszavazták a titkosítást az mszpvel, erdélyi autonómira köptek románia eu csatlakozásánál. lisszaboni szerződés olvasatlan aláírása stbstb. olvass vissza
2010. jún. 20. 17:35
 17/19 anonim ***** válasza:

17.34: Azt hiszem, te nem vagy túl jártas. Szóval

a) Az önkormányzati választási rendszerben az eddigi 35 napról 9-re kívánják korlátozni a kopogtatócédula-gyűjtés idejét, hogy rajtuk kívül más pártnak, aki kevésbé kiépült, ne legyen rá ideje. Talán ezt 15 napban véglegesítik, de ez a lépés is beleillik a képbe.

b) Aránytalanabbá teszik az önkormányzati választásokat.

c) Az új országgyűlési választási rendszerről még nem tudunk semmit, az még nem esedékes, úgy hogy ahhoz nem nyúltak, de nem lehet kétséges, hogy azt is a saját javukra változtatják meg az előzőek szellemében.

d) Én köztisztségeket említettem (médiafőfelügyelők, alkotmánybírók, számvevőszék, választási bizottságok stb.) nem képviselői helyeket. Sajnálom, ha nem tudsz különbséget tenni. Azt nem állítottam, hogy egy ellenzéki képviselő se jut be a parlamentbe, az önkormányzatba, de ezt is megnehezítik, és bármely köztisztég elnyerését lehetetlenné teszik.

2010. jún. 20. 17:48
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem tök mindegy, hogy ki van "ott"??? Nekünk így se.. úgyse jó!!!!!
2010. jún. 20. 19:26
 19/19 anonim ***** válasza:

Kicsit sem provokativ a kérdés....,ááá dehogy!

Én nem utálom és véleményem szerint jól kormányzott 1998-2002 között!

2010. jún. 20. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!