Mit gondoltok a folyamatos nyavalygáshoz, hogy "nincs munkahely, nem találok munkát"?
Budapesten élek. Itt, amit látok, az az, hogy minden egyes buszon és villamoson papírok és plakátok vannak elhelyezve, hogy sofőröket keresnek. Rengeteg étterem felszolgálót keres. A nagy hipermarketekben is vannak helyek. Rendőrnek és mentősnek is el lehet menni.
Vidéken is szoktam járni, ott is rengeteg plakátot látok, hogy gyárba, állattelepre, feldolgozóüzembe meg mittudoménhova keresnek munkaerőt, ebéddel, és oda-vissza buszoztatással.
A Balaton körül meg aztán főleg, tucatszámra zárnak be a büfék és éttermek mert nincsenek felszolgálók.
Mindenki 4-5 százezreket akar keresni meg doktori címet szerezni, esetleg jogász lenni? Nem lehetne mindenkinek a saját lehetőségeihez és tudásához és szorgalmához képest megfelelő állást találni? Aki akar, és dolgozni szeretne és meg akar élni, az megél.
2.
Attól, hogy neked igénytelen feketemunkáid voltak az nem azt jelenti, hogy mindenki másnál ez a helyzet. Én sosem dolgoztam feketén és mindig volt munkám miután érettségiztem, bejelentett, természetesen. Eszemben nem volt soha feketén elmenni dolgozni. Így nem is kellett futni a pénzem után.
4: Ha értelmezési zavarod van akkor minek szólsz egyáltalán hozzá?!
Ember! Írtam, hogy szakmáim vannak de nem lehet vele elhelyezkedni itt ahol vagyok, hát valamiből kéne élni akkor, nem b+ ?!
Ez a kérdés, most miről is szól, akarsz rúgni egy jó nagyot a magyarságba, amiért nem hajlandó nettó 110-ért gürizni a többség 12 órás műszakban, hátha lepottyan a havi ötezre túlórapótlék vagy mi frászért írtad ezt ki?
De ha ezt akarod hallani tessék, igen most a munkavállalók vannak alkupozícióban, és nem nem akarnak 110-ért három műszakban gürizni.
Hogyne, ilyen kihelyezett hirdetéseket én is láttam, csakhogy (bár ezt nem én fotóztam):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!