Van-e, valamilyen racionális érv a nemzetállamok létezése mellett?
Hivatalosan 193 nemzet van a világon.
Mi értelme ennek? Mi értelme van az emberiséget 193 féle módon megosztani? Nem lenne jobb, ha egy Világállam lenne és Világpolgárok lennénk?
Ti milyen érveket tudnátok felsorolni a nemzetállamok létezése(mint intézmény) mellett?
"jah hogy azt hiszed lehetne annyi pénzed mint most? :D neeeeeem lenne egy lyukad egy munkád és az életben nem tudnál sehova utazni egy globális diktatúrában az a törvény amit az ensz mond ha kbaszik veled az ensz akkor nem tudsz hova költözni"
Ki beszélt globális diktatúráról? Most mi a törvény? Most tudsz hova költözni ha "kbaszik" veled a Kormány?
igen a kommunista 5 ágú csillag azért 5 ágú mert mind az 5 kontinenst beakarta kebelezni
orwell 1984 ha nincs hova menni akkor a globális kormánynak nem kell jobbat ígérni mint amit muszáj vagyis annyit amennyivel èletben maradsz
Milyen lenne ennek a Földközösségnek a kultúrája? Mely közös pontok kötnék össze a Világpolgárokat? A mémek?
A történelemből fakadó kulturális és vallási diverzitás, nyelv- és sorsközösség, helyi folklór szerintem olyan értékek, melyeket nem kéne feláldozni a pláza oltárán.
Mégegszer megkérdezem. Ki beszélt globális diktatúráról?
Én Világállamról beszéltem, a rendszer lehetne ugyanaz ami most van, csak a nemzetállamok (mint intézmény) szűnne meg.
"-nincsenek háborúk"
A legkevesebb konfliktus, olyan államokban van mint Japán, Dél-Korea vagyis erős homogén országokban.
"-egységes világpolitikai rendszer"
7 milliárd különböző etnikumú embernél semmilyen rendszert nem lehet kiépíteni.
"-egységes adórendszer"
Egy etióp és egy svájcival?
"-egyszerűbbé válna az élet"
Anarchiában annyira nem.
"Kérdező te annyira ostoba vagy, hogy senki sem fogja tudni neked megmagyarázni, hogy hol a hiba a lázálmodban."
A primitív személyeskedésen kívül futja még valami másra is, vagy csak ennyire vagy képes?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!