A német családpolitika mellett hogy lehet megélni?
Két felnőtt, két gyerek.
Kint 1500 euró egy élhető, 3 szobás lakás.
Egy minimálbéres keres kb 1200 eurót, kedvezménnyel kap pluszban x száz eurót.
Emellé jön 45 ezer családi pótlék, ami két gyerek esetén 90 ezer.
Magyarul örülnek, ha ki tudják fizetni a lakbért.
Gyes, gyed nincs szinte semmi.
Csodálkoznak, ha a német emberek nem vállalnak gyereket?
1.
Szimplán hülyeség, köztudott hogy Nyugaton a bérlés megy. Münchenben 120-140 millió alsó hangon egy lakás.
Sose fizeted ki 10 év alatt 1200 euróból.
2.Dupláját? Hol? :D
A többi micsoda?
Nem tudom, én ezt valahogy nem látom.
Se a gyárban a szalagon, se sehol máshol.
A többinek utána néztem, ezek ilyen szecska marhaságok...
Mint nálunk a rendkívüli segély stb
"ezek ilyen szecska marhaságok"
Már miért lennének? Van lakhatási támogatás (wohngeld) ha pl nagyon keveset keresel. Én kapok 12,10 eurós bruttó órabért. sima gyári munkásként. Gondolod a német ennél nem kap többet? Én viszont tudom, mert a környezetemben látom, a fiam osztálytársainak szüleinél, mindenhol. 15 eurós nettó órabérért takarít a nejem egy német fickónál minijob-ban, azt mondta még így is olcsóbban kijön vele, . Hát akkor ő mennyit kaphat?
"Az átlag német fizetés bruttó 3800 euró"
Jó, magyar bruttó átlagbér meg 320 ezer.
Jól hangzik....
kamu kamu a németek se élnek lucusban ha minimálbérről van szó akkor nem tud gyereket vállalni
100 millió egy ház mindneki bérel tegyük fel 150-200 ezer egy albérlet 40 ezer a kaja 20 ezer az utazás és 320 ezer a keresete na mennyire tud jól élni?
mgyarnak azért éri meg mert kapnak ingyen szállást meg kaját
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!