Szerintetek Európa -jelenlegi technológia mellett - eltudna tartani 1 milliárd embert?
Úgy értem, hogy ha most 2017-ben nem 710 hanem 1010 millió ember lakna Európában.
Van elég megművelhető földterület, amely biztosítaná a szükséges élelmiszer mennyiséget?
"Van elég megművelhető földterület, amely biztosítaná a szükséges élelmiszer mennyiséget?"
Van egy új találmány, az a neve, hogy kereskedelem. Tudod, amikor eladsz valamit és például kaját veszel helyette.
Jó cucc, mi?
"Tisztában vagyok ezzel is, azért írtam hogy a jelenlegi technika mellett. Tehát van egy adott méretű földdarabra jutó terméshozam aminél nagyobbat jelenleg nem tudunk elérni."
Nem a technológia miatt lehetne növelni, hanem például tulajdon viszonyok és módszer miatt, lásd mai magyar mezőgazdaság és a TSZ rendszer közti különbséget, akkor sokkal hatékonyabb volt a termelés, mint ma.
Nem.
Az meg egy dolog mennyi földterület van, de nem árt ha beleszámolod, hogy az időjárás beleszól a dologba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!