Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek őseink akkor is...

Szerintetek őseink akkor is küzdöttek volna az országunkért, ha tudták volna előre, hogy a jelenlegi állapot várja a magyar embereket?

Figyelt kérdés
Az oktatásunk, a gazdaságunk, az egészségügyünk, az emberek megélhetése.. gyakorlatilag egy haldokló ország vagyunk. Sokszor eszembe jut, hogy megérte-e ezért meghalni a háború során.
2017. márc. 28. 21:14
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

Azért ne agonizáljunk. Tudom, hihetetlen, de a Magyarországon élő emberek életszínvonala magasabb, mint a világon élő emberek több mint felénél.

Mit mondasz a bizonyos ősöknek? Hogy heteket kell várni az orvosnál arra, hogy ingyen csináljanak ultrahangos vizsgálatot? Hogy a gyerek fejébe hülyeséget csöpögtetnek azon felül, hogy (szorgalomtól függően) megtanul írni, olvasni, számolni, megismeri az ország és a kontinens földrajzát, valamilyen típusú történelmét és akár egy idegen nyelvet, ingyen? Vagy hogy az emberek olyan szegények, hogy a fizetésükből nem futja, hogy minden nap krumplit meg gagyi csirkét tud enni?

Ezek még 50 éve sem voltak ennyire kézenfekvőek... Nem állítom, hogy jó helyzetben van Magyarország, mert nem, nincs abban, pláne ahhoz képest amiben lehetne.

De ha egy 1848as látná hogyan élünk, hálát rebegne, hidd el.

2017. márc. 28. 21:27
 2/8 anonim ***** válasza:
7%

Azért nem az országot Afrikához hasonlítani, nekünk itt Európa közepén igen is szégyen ez az egész helyzet.

Ezt amiben most vagyunk mi csináltuk magunknak, mikor lecsengett az 56os forradalom senki nem akart még egyszer harcokat, így szép lassan elfelejtette mindenki hogy az embernek jogai vannak, ma meg már senki nem mer lázadozni mert ott a gyerek, munkahely, család.. Ebből kifolyólag nem is akarnak változtatni, amik meg a plakátokon lógnak, azok mind a médiában és a köztudatban maradásért mennek.

Tehát én azt tudom mondani hogy ide jelenleg megint kéne egy forradalom, ahol lehet többet érnénk el, mert ma már beleszólhat az Unió és az Ensz is.

2017. márc. 28. 21:37
 3/8 anonim ***** válasza:
Aha, küzdöttek volna.
2017. márc. 28. 21:39
 4/8 anonim ***** válasza:
42%

Soha nem éltek a magyarok ilyen jómódban, békében, mint ma. Csak tanulmányozd bátran nemzetünk történelmét...

Amelyi meg forradalmat akar, meg az ensz, unios beleszólást emlegeti, annak javaslom a mostani hírek olvasását. Szíria, irak, palesztína, ukrajna, közép-afrikai államok... Ebbe mind belepofázott a világpolitika. Csodálatos eredménye lett...

2017. márc. 29. 08:56
 5/8 anonim ***** válasza:
38%
Inkább öngyilkosok lettek volna szégyenükben, ha előre látják mi lesz a magyarból. Talán a székelyek miatt kell a legkevésbé szégyenkezniük. Ők nem szégyellik és tagadják meg az őseinket, hagyományainkat, de akár régi neveinket sem.
2017. márc. 29. 09:17
 6/8 anonim ***** válasza:
Őseink legmerészebb álmukban sem reméltek olyan állapotokat, amiben nekünk részünk van.
2017. márc. 29. 09:27
 7/8 anonim ***** válasza:

"Tehát én azt tudom mondani hogy ide jelenleg megint kéne egy forradalom"

Ha nincs ellenedre, én majd a fotelból szurkolok. Azt nem ígérem, hogy neked.

2017. márc. 29. 09:32
 8/8 anonim ***** válasza:

"így szép lassan elfelejtette mindenki hogy az embernek jogai vannak, ma meg már senki nem mer lázadozni mert ott a gyerek, munkahely, család.."

Sajnos éppenhogy a magyar van leginkább tisztában a jogaival. Nyugat európában az emberek tömve vannak pénzzel, de cserébe el kell viselniük, hogy havonta egyszer áthajtanak rajtuk kocsival. Ez a jólétük ára. Ha valaki, akkor ők elfelejtették mi az a forradalom.

2017. márc. 29. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!