Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a mostani ír...

Mit gondoltok a mostani ír helyzet után az abortuszról?

Figyelt kérdés

Kérdések véget: még 20 év alatt vagyok, és szeretnék gyereket. Én nem tartom magam lelkileg elég erősnek egy abortuszról, de nem ítélem el, és nem is támogatom. Szerintem a nő döntése, hogy képes lenne-e felnevelni, vagy a gyerek egy rossz életbe születne. Továbbá szerintem butaság belevonni a vallást a kérdésbe. Eleve, aki nem hívő, annak a Biblia nem számít, aki meg hívő, annál fel sem merül, hogy legyen-e abortusza.

Az íreknél most legalizálták az abortuszt, és ahogy olvastam a kommenteket a különböző hírportálokon, szinte csak az írek szidalmazását olvastam. Vagy, hogy Isten haragja utol éri őket (?), vagy, hogy undorító népség lett. Aki pedig más véleményen volt, azt rögtön elkezdték szidni.

Ti mit gondoltok erről a témáról? Kérlek titeket, hogy a válaszaitok kultúráltak legyenek és ne legyenek személyeskedők.

2018. máj. 27. 12:21
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Engem, azért érdekelne, hogy a gyilkosságot hangoztatók közül hányan értenek egyet, támogatják és követik a Vegetarianizmust.
2018. jún. 2. 15:26
 22/31 anonim válasza:
50%

Akik azzal jönnek, hogy az abortusz szükséges, mert x és y kapcsolata tönkrement, a gyerek meg csak az egyik szülőre maradt, az gondolkodjon el ezen. A kapcsolat két emberen múlik, a gyereknevelés kötelesség. Hogy ha már sikerült megcsinálni, vállalják a következményeket. Minden aktusban benne van a rizikó, a felelősségteljesség alap kéne legyen. Innentől kezdve nem az abortusz, hanem a két, agyatlan szülő a probléma forrása.

A vallásra támaszkodó emberek a vallásuktól függően különböző irányvonalak mentén élik az életüket. Ne várjuk el egy muszlimtól, hogy tartsa be a tízparancsolatot. Ennek alapján ne várjuk el egy ateistától, hogy csak azért ne végezzen abortuszt, mert a helyi pap majd a pokolra küldi. Ha valaki vallásos, akkor nyilvánvaló, hogy megtartja a gyereket, mert a vallási tanításokat megfogadja. De ezt nem kell ráerőltetni egy másik vallású, vagy ateista emberre. Felesleges és értelmetlen is.

Végső soron kimondhatjuk, hogy a két szülő joga eldönteni, hogy mi legyen a gyermekkel. Az abortusz ettől függetlenül gyilkosság. Megakadályozni, hogy a kisgyerek legalább a világ szépségeinek egy részét, a szerelmet, a természetet, a finom ételeket, a barátságot, a játékot megcsodálja... hát talán az egyik legrosszabb gyilkosság. Egy kis empátia a csöppség iránt kellene a döntés meghozatala előtt. Szerencsétlent még azelőtt megölné valaki, hogy bármi szépséget is tapasztalhatna...

"De ez nem gyilkosság, nem érzi... bla... bla."

Ha érzéstelenítőt büszúrnak a gerincedbe és kivéreztetnek, az sem az? Nem érzed...

2018. jún. 4. 06:59
 23/31 anonim ***** válasza:

22:

"Egy kis empátia a csöppség iránt kellene a döntés meghozatala előtt. Szerencsétlent még azelőtt megölné valaki, hogy bármi szépséget is tapasztalhatna..."

És nem érzi a fájdalmat, nem kell az életét egy folyamatosan gürcölő taposómalomban örömtelenül töltenie, nem kell öngyilkosnak lennie (hopp, az sem lehet, mert diliházba dugják)...

"De ez nem gyilkosság, nem érzi... bla... bla."

Ha érzéstelenítőt büszúrnak a gerincedbe és kivéreztetnek, az sem az? Nem érzed..."

A különbség a tudat. Tudja, vagy sem.

Van emberi tudata? Nincs. Egy csirkét kivéreztetnek a húsáért, na az jobban gyilkosság. Ott tudja az a szerencsétlen.

Mégis csirkeszárny volt ebédre, nem hummusz.

2018. jún. 4. 21:10
 24/31 anonim válasza:
0%

Attól, hogy te az életet örömtelenül éled meg, más nem fogja.

Én sem vagyok örömtelen és bármennyi tragédia is volt az életemben, a mai napig képes vagyok boldog maradni.

2018. jún. 5. 17:15
 25/31 anonim válasza:

Kedves 23-as hozzászóló! "A különbség a tudat. Tudja, vagy sem.

Van emberi tudata? Nincs. Egy csirkét kivéreztetnek a húsáért, na az jobban gyilkosság. Ott tudja az a szerencsétlen.

Mégis csirkeszárny volt ebédre, nem hummusz."

Örülök, hogy egy csirkéért jobban aggódsz, mint egy emberi életért... A csirke mint haszonállat, nyilván jobban érzi ha kivégzik, mint a gyermek, aki nem tehet arról hogy a világra szeretne jönni. Lehet itt boncolgatni a témát, de attól, hogy tudata nincs, attól még él, és érez. Nem tudom te láttál e- már ultrahangos képet egy gyermekről. Azon nyilván nem látszik a tudata, de az világosan látható, hogy dobog a szíve, mozognak a kezei lábai. Még nincs tudata de már él. A csirkét is lehet sajnálni, de a csirke akkor sem ember... Ettől függetlenül, mindenki úgy dönt ahogy akar, az ő döntése... :)

2018. jún. 14. 18:47
 26/31 anonim ***** válasza:

Még az érzékelése is kérdéses, nem hogy az érzése.

Ahhoz ugyanis megfelelő agyi területi fejlettség kellene - ami a 12 hetes embriónak még nincs.

Ellentétben a csirkével. Ami él is, érez is, tudata is van.

Hogy az embrió emberi DNS-el rendelkezik? A vakbelem is. ÉS?

Undorító és hamis hozzáállásotok van az ember minden más lény feletti voltának hiedelmével.

A beképzeltségetek és önzésetek netovábbja.

A magam részéről szégyellem, hogy ember vagyok.

2018. jún. 14. 21:00
 27/31 anonim ***** válasza:
0%

26.

És abból, amit itt megosztottál velünk; minden okod meg is van rá.

2018. jún. 14. 21:26
 28/31 anonim válasza:

Kedves 26-os! Értem a gondolatod...

Én nem bírálni akarlak, főként nem sértegetni, csupán másként látom. Én egy szóval sem állítottam azt, hogy az állatvilágot ne kellene tisztelni. és igen a csirke is szenved. Az ember sokszor túllő a célon, és eltúloz dolgokat. Az ember nem mindenható, és ne is viselkedjen úgy, A dolog talán ott kezd elferdülni, hogy az ország feljajdul, mert elpusztult egy vemhes szurikáta, és meglincselné a gyereket(egyébként jogosan, mert a gyerek valóban tévedett) de amikor emberek magzatok ezreit gyilkolják akkor mindenki lapít. Sajnálom a szurikátát, de egy ártatlan magzatot még inkább. Az a gyermek nem tehet arról, hogy meg akar születni. A kisfiamat először, 12 hetes magzat korában láttam, meg volt minden szerve, dobogott a szíve, életben volt. Nem hiszem hogy tudatánál volt, de nem is ez volt a fontos, mert tudtam azt hogy az én kisfiam. Akinek van gyermeke, az megérti. Hidd el egy csirkét sem ölök le szívesen,nem hogy egy embert(magzatot) Elfajult a világ, vele együtt az ember is, ezzel egyetértek, de ez nem jelenti azt, hogy az ember ne válhatna jó emberré...

2018. jún. 14. 21:42
 29/31 anonim ***** válasza:
Én ma hallgattam az önindítót és nagyon jó téma volt benne, nem az abortuszról, hanem már a gyerek nevelésről. Érdekes gondolat menet volt, hogy valóban a születés követően is mennyire az szülők döntenek a gyerek felett olyan dolgokkal, mint oltások megtagadása, otthonszülés orvosi felügyelet nélkül, stb. Ezeket miért nem övezi akkora erkölcsi felháborodás? Ugyanúgy a gyerek életével játszadozik, na meg miután meghalt a gyerek, mert nem kapott meg egy védőoltást mondják a szülők, hogy nem ezt ígérték. Szerintem ennek a visszaszorítására kellene nagyobb hangsúlyt fektetni, a mikortól számít gyerek élőlénynek vita helyett.
2018. jún. 14. 23:39
 30/31 anonim ***** válasza:

# 28:

Nézd, a véleménykülönbség ott van, hogy te így látod, én meg másképp látom.

"A dolog talán ott kezd elferdülni, hogy az ország feljajdul, mert elpusztult egy vemhes szurikáta, és meglincselné a gyereket(egyébként jogosan, mert a gyerek valóban tévedett) de amikor emberek magzatok ezreit gyilkolják akkor mindenki lapít."

Éppen erről beszélünk, nem?

A mi meggyőződésünk szerint egyáltalán nincs emberi minősége (értéke még kevésbé) egy embriónak, ezért nem lapítunk, hanem egészen egyszerűen nincs problémánk ezzel a beavatkozástípussal. Ha már állattal hasonlítod össze, akkor lenne helytálló a párhuzam, ha állati embrióval tennéd. Ebben az esetben viszont az a meglepetés érne téged, hogy az állati embrió abortálását sem ellenzem, pl. vemhes macskákat/kutyákat is ivartalanítunk.

"Akinek van gyermeke, az megérti." Nem bitos, hogy más is így érez, mint te, sőt, én egyetlen olyan nővel sem beszéltem, aki ilyenkorú, NEM KÍVÁNT embriót így tekintett volna. Mindazonáltal értem, hogy mire célzol, mert olyat viszont hallottam, aki még meg sem fogant, de VÁRT gyereke lelkével (???!) beszélgetett, hogy jöjjön le hozzájuk minél hamarabb a Földre.

"nem jelenti azt, hogy az ember ne válhatna jó emberré"

Az ember, úgy összességében sok minden, csak nem jó. Igen, pl. Teréz anya munkásságával szemben is komoly fenntartásaim vannak....

2018. jún. 15. 08:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!