Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Aki nem gazdag, jómódú és nem...

Aki nem gazdag, jómódú és nem tehetős családból jött az, hogy lehet neoliberális, neokonzervatív, libertárius gondolkozású mikor ezekkel a világnézetekkel csak a gazdagok járnak jól, miért nem szociáldemokrata a legtöbb ember?

Figyelt kérdés

A békés, kiszámítható jövőt csak a szociáldemokrácia tudná létrehozni, olyan amilyen észek európában van. Ott hagyománya van az egyenlőségnek, nem úgy, mint mondjuk usában ahol nagyon gazdagok vannak és emellé van egy rakás szegény ember.

Egyik haverom libertárius úgy, hogy nincs rendes megélhetése, nincs piacképes végzettsége és lusta dolgozni. Milyen libertárius az ilyen? Hasonló embereknek, mint ő a szociáldemokrácia segítene és ezt nem látja be. Múltkor mondtam neki, hogy néztem Michael Moore dokumentumfilmeket, ő egy USA kritikus és normális emberséges nézetei vannak és ajánlottam neki. Aztán erre azt mondta, hogy ő mekkora egy fogyatékos ő nem néz ilyet, viszont Trump twitter bejegyzéseit olvassa elég gyakran. A libertárius az semmibe veszi az olyan embereket, akiknek semmilyük nincs, szerintük csak ők tehetnek róla, bezzeg hogyha gazdag családból származnának akkor érnének valamit, csak az olyan embereket veszik ember számba, akik reggel minél korábban kelnek, szétdolgozzák magukat és sose pihennek. Én mélységesen elutasítom ezt a nézetet, mert szerintem minden ember megérdemli az alapvető szabadságot és a normális élhető életet.

Most azon gondolkozom, hogy miért van ilyen sok buta ember? Mikor az átlag embernek a szocdem politikai irányzat lenne a legélhetőbb, a legemberségesebb és mintát kéne venni a skandinávoktól. Nem Oroszországtól, Törökországtól, Azerbajdzsántól, mintahogy Orbán látja, de még USA-tól se.

Most nem azért, de teljesen felháborít az is, hogy mondjuk Usaban, ha beteg vagy és nincs elég pénzed, akkor b@$zhatod, így jártál, akkor annyit is érsz. Kanadában ezért sokkal jobb az egészségügy, mert ott nem az a szellemiség uralkodik.

Na most, ha kérdésemet egy neolib, neokon vagy libertárius gondolkozású ember olvassa eltudná magyarázni, hogy miért támogatja ezeket az embertelen politikai irányzatokat?

2018. máj. 26. 14:56
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Azért, mert a legtöbb ember nagyon buta.
2018. máj. 27. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!