Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi a véleményed erről?

Mi a véleményed erről?

2010. jún. 9. 22:51
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Rendben, mostantól áttértem a judaizmusra és őket istenítem.

Az, hogy van valakiben egy cseppnyi zsidó vér, és akkor egyből ráhúzzuk, hogy zsidó találta fel ezt meg azt, az körülbelül olyan szánalmas, mint amikor egy feltaláló ükanyjának a férjének a haverjának a csajának az unokahugának a testvére tudott magyarul, és akkor húúú, akkor azt is magyar találta fel.

2010. jún. 18. 18:32
 22/24 anonim ***** válasza:

"Ez az, amitől hülyét kapok, főleg amikor egy magyar jön ezzel, pont abból a népből, amiből gyakorlatilag nem tudsz olyan embert mutatni, akinek felmenői között ne lenne valamilyen betelepített nép."

Talán fuss neki még egyszer annak amit legelőször írtam hátha megérted, ahelyett hogy ezen a "Nobel díjas zsidó tudósokon" lovagolsz már vagy 2 napja. Amúgy meg elég érdekes hogy ha vmi pozitív érdemről van szó akkor hirtelen kitalálják hogy az illető zsidó. Persze amikor korrupt politikusokról, spekuláns hitelezőkről, erkölcstelenül magas haszonkulccsal dolgozó kereskedőkről van szó fogadjunk hogy azok közül egyik sem zsidó. Ez megmagyarázza hogy mire is jó ez a "magyar zsidó" dolog. Ha vmi nagyszerű magasztos dolgot csinálok akkor zsidó vagyok, egyébként pedig magyar.

"Tehát hadd röhöghessek már fel hangosan,...volt zsidó tudós, úgy mutatóba."

Jó és ha kellőképp kiröhögted magad akkor cáfold meg a többi állításomat is ha már ilyen Nobel díjas vagy :-)

Amúgy meg ha a Nobel díjasok között ennyi zsidó van akkor nem gondolsz arra hogy esetleg a bizottság aki odaítéli a díjat zsidó zsebekben van mint sokminden más is?

2010. jún. 18. 22:39
 23/24 anonim ***** válasza:

"Amúgy meg ha a Nobel díjasok között ennyi zsidó van akkor nem gondolsz arra hogy esetleg a bizottság aki odaítéli a díjat zsidó zsebekben van mint sokminden más is?"

Hogyne, ilyenkor meg jönnek az összeesküvés-elméletek. Nobel-díjat a semmire nem kapsz, ahhoz komoly eredményeket kell elérni. Olvass csak szépen utána, mikre is kapták ezeket a díjakat, aztán írogass össze-vissza.

Amúgy nem tudom mit lovagolsz ezen, volt egy olyan abszurd kijelentésed, aminek láttán aki mondjuk picit is jártass tudományokban (én meg spec természettudománnyal foglalkozom), az leesik a székről, mert akkora eget verő baromság - és főleg egy magyar szájából, amikor nekünk aztán tényleg a híres tudósainknak elég nagy része zsidó származású volt. Erre be is szóltam, mert ez egyszerűen kiprovokálja az emberből, hogy beszóljon, akkora tudatlan kreténség.

Ez kb. olyan, mintha azzal jött volna, hogy a cigányok között is voltak azért nagy ritkán zenészek is, úgy mutatóba.

Baromságot állítottál => meg lett neked mondva.

Értelmes ember ilyenkor átnézi, hogy hát jó, ehhez pont nem értek (mint ahogy ez eléggé ki is derült a kommentjeidből, nem tudományokkal foglalkozol), ma is tanultam valamit.

Ezzel szemben te meg erősködtél tovább, tovább védve ugyanazt a blődséget, már csak azért is. Akkor utána mit prüszkölsz, ha példákkal szembesítenek avval, milyen szintű kreténséget állítasz?

-------------------

"Rendben, mostantól áttértem a judaizmusra és őket istenítem.

Az, hogy van valakiben egy cseppnyi zsidó vér, és akkor egyből ráhúzzuk, hogy zsidó találta fel ezt meg azt, az körülbelül olyan szánalmas, mint amikor egy feltaláló ükanyjának a férjének a haverjának a csajának az unokahugának a testvére tudott magyarul, és akkor húúú, akkor azt is magyar találta fel."

Senki nem mondta, hogy isteníts bárkit is. Egy felvetés volt, amire konkrét ellenpéldákat tartalmazó válasz érkezett - ha mondjuk az ókori görögökre vagy kínaiakra találta volna azt írni, hogy azért mutatóba volt egy-két koponyájuk, de az kirívó eset, arra ugyanúgy ugrottam volna.

Isteníteni semmit nem kell, elismerni dolgokat, és tanulni belőlük viszont érdemes. A zsidóságban hagyományosan központi szerepet játszik az oktatás fontossága, az önálló gondolkodás és megismerés erősítése. Ebből érdemes tanulni, mert mint a példa is mutatja, van eredménye. De ez messze nem egyenlő a vak istenítéssel, mert abból semmit nem tanulhat az ember - ezt a két dolgot csak az ostobák nem képesek megkülönböztetni. És az ilyenek azok is maradnak.

Amúgy, hogy a második részre is válaszoljak, a statisztikában a zsidó származású Nobel-díjasok százalékos arányainál az számít zsidó származásúnak, aki legalább 50%ban zsidó.

Tehát nem az ükapjának a valakije, hanem legalább az egyik szülő.

Ezt egyébként nem genetikailag tartom fontosnak, mert abban nem hiszek, hogy genetikailag akkora különbség lenne ilyen szempontból az embercsoportok között, itt a kultúrális tényező a lényeg, hogy a neveltetésük még mindig erőteljesen ebből a kultúrából fakad.

2010. jún. 19. 01:20
 24/24 anonim ***** válasza:

"Értelmes ember ilyenkor átnézi, hogy hát jó, ehhez pont nem értek (mint ahogy ez eléggé ki is derült a kommentjeidből, nem tudományokkal foglalkozol), ma is tanultam valamit"

Valóban nem Nobel díjasokkal foglalkozom és ha visszaolvasol, a felsorolásaidat, érveidet el is fogadtam ebben a konkrét dologban. Tévedtem. Nem értem miért vagy ezen ennyire felháborodva te talán még soha nem tévedtél semmiben?

"Rendben, mostantól áttértem a judaizmusra és őket istenítem"

Ezt a kommentet nem én írtam ha nem tűnt volna fel.

A genetika pedig igen is szerepet játszik nem lehet kizárólag neveléssel körülményekkel indokolni mindent. Pl. tegyük fel ha vki alacsony iq val rendelkezik akkor hiába fektet hangsúlyt ő is és a környezete is a tanulásra csak nem fog jelentős eredményeket elérni. És a különböző nemzetiségek tulajdonságai is eltérnek nem csak a külsők hanem a belsők is. Ennek is genetikai magyarázata van. A négernél sem "nevelés" v "kultúra" kérdése hogy fekete lesz. Ugyanígy a belső tulajdonságaik viselkedésük is részben genetikai okokra vezethető vissza.

2010. jún. 19. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!