Én már tényleg nem tudom. Mindenhol dobálóznak ezzel a neten. Ha én elfogadom a melegeket és úgy gondolom, hogy ugyanazok a jogok járnak nekik, mint a heteróknak, akkor liberális vagyok? vagy ha úgy gondolom, hogy azokat a menekülteket, akik a jobb életkörülmények miatt jönnek Európába be kellene fogadnunk, akkor liberális vagyok? Egyáltalán mire használják ma, 2018-ban ezt a szót? És mi a másik oldal? Mi a jobb és bal oldal? pl. a magyar politikában. Szeretném ezt helyrerakni magamban.
Ez már csak egy szitok szó azokra akik nem bologatnak és kimondják a véleményüket :D
2018. jan. 27. 22:14
12/19 anonim válasza:
A liberális ember olyan, hogy nem foglalkozik mások életével, nem kémkedik folyton mások után, mert bőven eléggé intelligens ahhoz, hogy le tudja magát kötni mással.
Magyarországon ilyen kevés van. Itt mindenki kíváncsi a másik életére, mindenki azt lesi, hogy a másiknak hogyan lehetne jól megmondani, hogy lehetne jól kiosztani mindenkit. Na, a liberális ember pont nem ilyen.
A liberalizmus a személyes szabadság és felelősség ideológiája. Mindenki szabadon csinálhat mindent (értelmes keretek között), de mindenki önmagáért felelős. Pl. migránsok. Egy konzervatív olyat mond, hogy "a migránsok ártanak a fehér lakosságnak". Egy liberális ezt nem is nagyon tudja értelmezni. Egyes emberek ártanak más embereknek. Pl. egy csoport migráns költözött a városba, és megnőtt a bűnözés. Egy liberális több rendőrt akar. Kapják el azokat az embereket, akik más embereknek ártanak. Vagy fegyverviselést, vagy önvédelmi tréninget, stb. Egy konzervatív inkább azt mondaná, hogy a két csoportot különítsük el. Mert ők csoportokban gondolkodnak, mi meg személyekben. Egy liberális számára nincs olyan, hogy egy csoport jogai, egy csoport szabadsága, egy csoport felelőssége. Csak egyéni szinten vannak ilyenek. A liberalizmus az anarchiának az enyhébb verziója. Vagy ha úgy tetszik, a "nem az én dolgom" ideológia.
2018. jan. 27. 22:40
14/19 anonim válasza:
A liberális gyerekek az elkényesztetett értelmiségi szülők lázadó, drogos gyereke. Azt akarja, hogy neki legyen jó a többi ember nem érdekli.
2018. jan. 27. 22:57
15/19 anonim válasza:
full homo
2018. jan. 28. 01:34
16/19 anonim válasza:
Ma már mást jelent, mint eredetileg. A magukat liberálisnak nevezők durván lejáratták ezt a fogalmat, sikeresen eljuttatták abba az állapotba, amikor a liberálist és az embert furcsán néz ki egy mondatban szerepeltetni.
2018. jan. 28. 07:48
17/19 anonim válasza:
Amit számomra jelent: ez gyakorlatilag a tolerancia. Nem itélek el másokat, ameddig nem ismerem őket. Megértem, hogy ha valakinek más a személyes preferenciája (vallási, politikai stb.), mint nekem és emiatt amíg az az én preferenciámmal nem összeegyeztethetetlen. Persze ehhez az is kell, hogy ha hallok egy enyémtől eltérő véleményt, akkor azt végiggondolom, hogy mi van ha neki van igaza. Ezt nehéz lenne pár sorba leírni... Ezt jelenti nekem, másoknak valsz mást.
Sokaknak mindenki liberális, aki nem ért velük egyet...
2018. jan. 28. 09:29
18/19 anonim válasza:
"A liberális gyerekek az elkényesztetett értelmiségi szülők lázadó, drogos gyereke. Azt akarja, hogy neki legyen jó a többi ember nem érdekli"
Én 17 éves vagyok és liberális gondolkodású viszont szegény családból származok és nem csak magamra gondolok hanem másokra is
Ebből a hozzászólásból is látszik milyen előítéletesek az emberek
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!