Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az 1. vh után miért kapott...

Az 1. vh után miért kapott Ausztria 4000 km2-t Magyarország területeiből, ha az is vesztesen jött ki a háborúból?

Figyelt kérdés
Eléggé hiányos az ismeretem töriből, de ezt a történelemtanár mondta a múltkor, de nem indokolta meg. Valaki kifejtené bővebben?
2010. jún. 6. 08:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Az 1916-os antant-román megállapodás nem volt döntő. Akkor sokkal nagyobb területet ígértek még.

A háborúba való belépésért az antant mindenkinek mindent megígért.

Igen, voltak még 1919 tavaszán viták, nem is kicsik.

Nem komcsielleneset akartam mondani, csak egy tényt.

Ha te állítólag a tényeket szereted, akkor nem értem mi a baj.

Nem kell nekem elhinni, nyugodtan utána lehet nézni.

2010. jún. 7. 09:20
 12/13 anonim ***** válasza:

A 00:26-os vagyok!

Nem azt állítottam, hogy az egész trianoni békediktátum a Tanácsköztársaság hibája. Nagyon sok minden eredményezte együttesen, a Tanácsköztársaság ezek közül csak az egyik.

Viszont Burgerland elvesztése egyértelműen a Tanácsköztársaság számlájára írható.

Ha rendesen elolvastad volna a kérdést, akkor tudtad volna, hogy mire válaszolok és nem kezdtél volna el a többi határról beszélni.

2010. jún. 8. 22:36
 13/13 anonim ***** válasza:

12:40

ne haragudj de eléggé kevered a dolgokat

a Soproni népszavazás a 2.vh-hoz köthető

2010. jún. 30. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!