Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi lehet az oka Románia gyors...

Mi lehet az oka Románia gyors ütemű fejlődésének?

Figyelt kérdés

Kétlem, hogy a kevesebb korrupció.

[link]

[link]

2018. jan. 18. 21:15
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
69%

Én valahogy nem láttam ezt a nagy fejlődést. Sem falvakban, sem városokban. Sőt!

Az egyik településen a piros lámpánál lerohantak minket a gyerekek, és elkezdték a kocsit mosni. A sofőr hót ideges volt, mert semmi kérdés, csak abban bíznak így kapnak egy kis alamizsnát.

Bukarestben 2 13-14 körüli srác lépett oda az autóhoz, és elkezdtek hozzánk beszélni, közben meg egymással üvöltözni. Kérdem a sofőrt: "Mi megy itt?" "Nem lényeg, egymást szidják, hogy ne a másiktól vegyen újságot, hanem tőle..."

Nincs ott semmiféle fejlődés, legalábbis olyan nem, amit "gyors üteműnek" lehetne nevezni. Aki nem hiszi, utazgasson kicsit Romániában. Nem kell félni, nem drága.

2018. jan. 19. 00:44
 12/34 anonim ***** válasza:
74%

afrikai országok közt is van nagy %-ú fejlődés, de azért mert rengeteg behoznivalójuk van

amúgy Románia külpolitikailag inaktív, Magyarország meg hiperaktív

a minősítesek szerint M.o. középhatalom, R.o. meg "kishatalom"

ha alaposan szétnézel Mo.-on akkor látod h tipikus közép-eu ország, ha meg sok helyett láttál már Romániából akkor láthatod h balkáni színvonalú

2018. jan. 19. 01:14
 13/34 anonim ***** válasza:
26%
2018. jan. 19. 01:15
 14/34 anonim ***** válasza:
24%
qrvára unalmas már egyébként ez a Romániával való példálózás
2018. jan. 19. 01:16
 15/34 anonim ***** válasza:
44%
nem is példálózás hanem olcsó provokáció
2018. jan. 19. 01:19
 16/34 anonim ***** válasza:
34%
Azért lehet benne némi félelem is. Gondoljatok bele abba a napba, mikor egyszer (esetleg) ők is megelőznek minket. :D Hát akkor lesz ám "utolsó majd kapcsolja le a villanyt" felfogás!
2018. jan. 19. 01:33
 17/34 anonim ***** válasza:
14%

Kínos olvasni ezt a kényszeredett erőlködést, ahogy bizonygatják páran, hogy Románia mennyire szegény, elmaradott és mindjárt jön az államcsőd.

A valóság meg az, hogy de nagyon is jönnek föl, és igen az előttem író látja jól ez mocskosul kínos a fideszeseknek, meg a magyar népléleknek is, hogy a lenézett szőröstalpúak, akiknek egyszer még mi voltunk a gazdag nyugat már ott tartanak, hogy jobb fizetéseket kínálnak a vidéki magyaroknak, mint a magyar munkaadók.

Árulkodó az is, hogy a kelet Alföld már tele van román táblákkal, mert már a román turista a célpont, húsz éve még házalni jöttek meg mi mentünk üzemanyagért még tíz éve is, most meg ők jönnek át a magyar fürdőkbe, mert megtehetik, és tömegesen nem pár gyárigazgató.

Multkor egy válaszoló azt bizonygatta nekem, hogy a román államadósság történelmi rekordon, és tarthatatlan szinteken. Fele sincs a magyarnak!

De éljetek a párhuzamos valóságban, ahol Románia nem fejlődik semmit, nyomorgnak mint a Ceausescu idején, ezt a választ meg pontozzátok le, és Magyarországon meg nincsenek hajléktalan koldusok meg kéregetők.

2018. jan. 19. 02:07
 18/34 anonim ***** válasza:
36%

Az, hogy ott rájöttek ténylegesen is fejleszteni kell az országot, nem csak papíron. Ilyen nagyon egyszerű.

Nyáron voltam Szatmárnémeti környékén, elég jól láttam milyen az élet odakint.

Vannak dolgok amikben még fejlődniük kell, az útjaik például borzalmasak voltak, stb, de az már nem csak álom, hogyha így folytatják akkor egyes régiói nem csak Kelet-Magyarországot fogják lehagyni. Szegény régiói meg minden országnak van, ezzel példálózni, hogy egy szegény régiójában milyen szegénység van az hülyeség. Akkor ennyi erővel Dubai is egy csóró város, mivel ott is bőven vannak hatalmas területű szegény régiói.

2018. jan. 19. 09:14
 19/34 anonim ***** válasza:
24%

"Kínos olvasni ezt a kényszeredett erőlködést, ahogy bizonygatják páran, hogy Románia mennyire szegény, elmaradott és mindjárt jön az államcsőd"

A te, és a hozzád hasonló félnótás román bértopikolók erőlködése a szánalmas! :)

Csak azt nem értem miért nem mentek már a "jóléti" romániába el ebből a "k...a országból" a hiszti helyett?

2018. jan. 19. 11:10
 20/34 anonim ***** válasza:
#19, egyszerű: mert ott még nagyobb a mélynyomor, csak ezt ugye nem esik jól bevallani. Helyette ujjal mutogatnak, hogy "de Magyarországon meg...", mert ettől náluk biztos kevesebb lesz a szegény :D
2018. jan. 19. 18:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!