Miért kéne nekem együttérezni, megtürni egy szomáliai menekültet?
Az a gond, hogy végletekben gondolkodtok. Együttérezni nem feltétlen annyi, mint beköltöztetni a nagyszobába egy rakás szerecsent.
Valahol már együttérzés az is, ha mondjuk alapból nem gyűlölsz egy elesett embert - vagy akár gazdasági, vagy bármilyen menekültet... Ha ésszel átgondolod, a nagy számok törvénye alapján is muszáj hogy legyen közöttük bőven jó és rossz ember egyaránt. Ez alapján, ha csak annyit teszel hogy őt is emberszámba veszed - merthogy az - és azt mondod, hadd illessék meg őt egy menekült jogai, akkor számomra már egy érző ember vagy és becsüllek. Ha azonban azt a prosztó, tuskó álláspontot osztod hogy m indenki húzzon oda ahonnan jött, akkor sajnos az érzelmi intelligenciáddal lesz a baj, amin nehezen fogsz már változtatni. Egy bolygónk van, mind emberek vagyunk rajta. Muszáj segítenünk egymáson, természetesen ésszerű keretek között. IGEN, léteznek ésszerű keretek. Nem szélsőségek mentén, hanem kompromisszumokkal kikövezve, de léteznek.
Mert akkor izé, "nácifasisztatarisznya" vagy!
Mellesleg én max. azokkal vagyok együttérző akik nem akarnának téríteni mint egy "hitetlent", satöbbi.
"hogy én se érzek együtt egy magyar menekülttel, pedig jönnek ide dögivel, lassan 5ször annyi van itt, mint 4 éve, ahol lakom... nah de mindegy. jaj bocs. nem menekült. gazdasági bevándorló. Vagy kivándorló. Már magam sem tudom. De jönnek, mint a sáskák. :D"
Akkor te sem vagy más mint egy sáska! Az hiszem most lyukra futottál a migrácslover dumával :P
34
Tudod, ott van a probléma, hogy a "menekültek", mielőtt menekültnek nyivánítanák magukat, Afrikában ülnek, és inkább takarékoskodnak az energiájukkal, amig megérkeznek a segélyszállító repülők. Aztán csak sorbaállnak, és együttéreznek velünk, akik küldtük nekik az ingyen mindent.
Nem a nekik kutat fúró, öntözőberendezést építő, őket valami hasznosra megtanító segélymunkásokkal éreznek együtt, hogy akkor már ne hagyjuk kárbaveszni az értük végzett munkájukat, hanem emeljük föl a hátsófelünket, és akkor is dolgozzunk a saját jövőnkért, ha már továbbmentek a következő faluba és nem látják, hogy mit (nem) csinálunk.
KIhasználnak bennünket, és a legjobban azok, akik még el is jönnek a lakóhelyükről.
És ne is haragudj, de a hozzád hasonló mentalitás okozza a legnagyobb kárt NEKIK, mert mentesíted őket a saját felelősségük alól. És te is jól tudod, hogy ezeknek a népeknek SZAVUK sincs még ilyesmire, hogy munka, felelősség, kötelesség, stb. Mert nincs ilyen tevékenységük se. És a mi együttérzésünk ELSŐ lépése a tudatos, felelős emberi létre való szoktatásuk lenne, nem az áttelepítés egy más korba, amit képtelenek felfogni is.
Ha valóban együtt akarsz érezni velük, ne a saját kényelmedből tedd. Menj oda a saját helyükre, áldozd rá az életed, hogy ledolgozhassanak valamit a talán még ezer éves lemaradásukból.
Dumálni könnyű.
ugyan mitől lenne menekült? Keresztül utazott 53 biztonságos országon. Abban a pillanatban, hogy az első centi biztonságos talajra tette a lábát már rögvest nem menekült.
Ezt a kifejezést az ellenségeink találták ki ezekre az emberekre. Ne használd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!