Miért kéne nekem együttérezni, megtürni egy szomáliai menekültet?
17#
Te melyik században élsz?
Nagyon sok szolgáltatónál rugalmas IP cím van, újraindítod a modemet és akkor generál egy új címet.
'Nagyon sok szolgáltatónál rugalmas IP cím van, újraindítod a modemet és akkor generál egy új címet.'
És emiatt a sok félkegyelmű visszajön, hogy tovább bosszantsa a brigádot.
Nem feltétlenül kell megtűrnöd. Ha békével jön és te pedig igazi EMBER vagy, add meg neki azt amit te is szeretnél, ha menekülnél... Ha nem békés az illető, el kell zavarni. Ha nem hajlandó együttműködni, akkor is mehet ahonnan jött.
De megnyugtatlak, neked semmilyen erőfeszítésedbe nem kerül egy ilyen ember. Nálad sokkal értékesebb emberek szoktak foglalkozni elesettekkel. Szóval nyugodtan éld az életed és ne törődj a külvilággal. Növessz burkot magad köré. Kerítést is tehetsz. Ahogyan teged nem érdekel egy másik - bármilyen - ember, úgy majdnem biztos vagyok benne hogy te sem érdekled a körülötted levők legnagyobb részét.
Nem KELL együttérezni, de lehet.
Megtűrni meg egyáltalán nem kell egyet sem. Mert ugyan a kérdés határozatlan névelős "szomáliai ÉS menekültre" vonatkozik, de persze mint az egerekre mondják, olyan nincs hogy EGY van. Szomáliából meg menekült se, Isten tudja milyen messzire.
Nem éppen a szomáliaiak azok, akiket Izraelből mostanában telepítenek vissza haza tízezrével? Valamilyen feketéket, az biztos. Igazuk is van.
Ha az az "EMBER"-ség mércéje, hogy a nyakamba vegyek-e jöttment messzebbről nem is jöhetett, rámtolakodott akárkiket, akkor inkább vállalom, hogy nem vagyok ember. Nem is önzésből, de a saját "együttérző" passziómat nem varrhatom mások nyakába.
Van egyébként magyar nagykövetség Szomáliában? Vagy valahol a közelben? Akkor kérjen ott segítséget, ha pont tőlünk akar. Az az EGY MENEKÜLT.
Együtt érzek vele, sajnálom. De ha mondjuk a krokodil mint faj kihalóban lenne, azzal is együtt éreznék.
De ebből nem következik, hogy idehozok egy krokodilt a lakásomba.
"De ebből nem következik, hogy idehozok egy krokodilt a lakásomba."
Már megint ez a lakásos marhaság... ki mondta, hogy fogadd be a lakásodba? Kb senki, csak jobb megint kiforgatni a szavakat... Tipikus "miért te befogadnád a lakásodba" agymosott migránsellenes propaganda... a kérdés nem ez volt. Nem hiába nem érzek én se együtt néhány honfitárssal. És igen, előbb megtűrnék egy szomáliai menekültet, kínai nyomorékot, japán féllábút, vagy akár egy brazil hajléktalannal, mint néhány magyarral. Az együttérzés nem arról szól ki milyen származású, nemzetiségű, fajtájú. De hát minek is magyarázom ezt egy rassziszta országban élőknek, akik még a szomszédjaikat is utálják (szlovák/román)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!